«Απόβαση» 200 αξιωματικών της Eurpol στην Ελλάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών

723120-tzixantistes.jpg

27-08-2016 9:47

Απόβαση στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζονται να κάνουν από την επόμενη βδομάδα περισσότεροι από 200 αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής της Europol, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστούν ροές τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που διοχετεύονται στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Rob Wainwright, επικεφαλής της Europol στην Evening Standard, οι 200 αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στο πλευρό των Ελλήνων συνοριοφυλάκων και θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τις βρετανικές αρχές ασφαλείας και εφαρμόστηκαν στα αεροδρόμια της χώρας για τον εντοπισμό τρομοκρατών.

Η Βρετανία κατά το παρελθόν είχε προειδοποιήσει για μια αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την αποκάλυψη ότι όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν πλαστά διαβατήρια για να εισέλθουν στη χώρα.

«Έχουμε δει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι είναι στρατηγική επιλογή του ISIS η διενέργεια θεαματικών επιθέσεων, σαν αυτές που είδαμε στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Wainwright, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν και άλλες απόπειρες για ανάλογα χτυπήματα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι το ISIS έχει διανείμει πλαστά διαβατήρια στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για να μπορέσουν οι τρομοκράτες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με «καθαρά» έγγραφα ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Europol Rob Wainwright, σε δηλώσεις του στην Evening Standard, οι τζιχαντιστές έχουν λάβει μια «στρατηγική απόφαση» να στείλουν φανατικούς για να επιτεθούν στην Ευρώπη, προκειμένου να «απαντήσει» στις ήττες που γνωρίζει στο έδαφος της Συρίας.

Επίσης, ο ίδιος προβλέπει ότι θα γίνουν και άλλες «εντυπωσιακές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές όπως στο Παρίσι λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...