Η Ελλάδα στα πρόθυρα αυτοκτονίας: Πάνω από 1 τρισ. € έχουν κοστίσει τα Μνημόνια στους πολίτες

723010-greece.jpeg

27-08-2016 7:21

Οι πολιτικές των αδηφάγων δανειστών, με οδηγό το Βερολίνο, οδηγούν τη χώρα στην αυτοκτονία: φόροι και ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ύψη και την ίδια στιγμή μισθοί και συντάξεις ισοδυναμούν με ψίχουλα – Οι αριθμοί «ζαλίζουν»…

Με την Ελλάδα να διανύει ήδη έξι γεμάτα χρόνια Μνημονίων, εύλογα αναρωτιέται πλέον κανείς για πόσο διάστημα ακόμη θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος μια σειράς αποτυχημένων πολιτικών, οι οποίες ήδη, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, έχουν κοστίσει στους πολίτες πάνω από 1 τρισ. ευρώ.

Προσέξτε: αυτό είναι το ποσό που έχουν πληρώσει σωρευτικά οι Έλληνες έως και το 2016, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα η υπαγωγή της χώρας στην πρώην Τρόικα – νυν Κουαρτέτο (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM).

Οι ακολουθούμενες πολιτικές έχουν πλήξει βάναυσα τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, οι οποίοι βλέπουν την ίδια στιγμή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υφαρπάζει με ό,τι μέσο μπορεί, κυρίως διά της υπερφορολόγησης, ακόμη και το ελάχιστο οικονομικό «οξυγόνο» που του απομένει, για να επιβιώσουν.

Μισθοί πετσοκόβονται, κύριες και επικουρικές συντάξεις ψαλιδίζονται, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου να πείσουν τον κόσμο πως με «αριστερή κυβέρνηση δεν κόβεται τίποτα».

Έξι χρόνια και τρία Μνημόνια σε αριθμούς…

moneybomb

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: στο τέλος του 2009, δηλαδή μόλις έναν χρόνο προτού η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στείλει μέσω Καστελόριζου την χώρα στο «Μνημόνιο 1», οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα ήταν στα 1.267 € μεικτά, ενώ σήμερα κινούνται κατά μέσο όρο κάτω από τα 974 € μεικτά. Εάν από το ποσό αυτό αφαιρεθούν «χαράτσια» και επιπλέον φόροι που έχουν επιβάλει τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τότε γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι οι μηνιαίες απολαβές τους συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας των υπερβολικών φόρων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο πλαίσιο του «Μνημονίου 3», τα «φέσια» δίνουν και παίρνουν: το 2009 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ήταν περίπου 35 δισ. €, ενώ τώρα φτάνουν τα 90 δισ. €.

Όσο για τα «κόκκινα» δάνεια, τα νούμερα προκαλούν… ίλιγγο: το 2009 ο δείκτης των «κόκκινων» δανείων απέναντι στις τράπεζες υπολογιζόταν σε μόλις 7,7% ως προς το ΑΕΠ της χώρας. Το 2016 ο αντίστοιχος δείκτης αγγίζει το 45,1% ως προς το ΑΕΠ, δηλαδή ένα ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τα 108 δισ. €. Και ήδη τα «κοράκια» των ξένων funds ετοιμάζονται να χιμήξουν πάνω στις περιουσίες των Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μπαράζ κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Παράλληλα, όπως εκτιμούν οι γνώστες της ελληνικής αγοράς, το δημόσιο χρέος θα υπερβεί το 180% στο τέλος του έτους, διαμορφούμενο κατά 50 δισ. € υψηλότερο σε απόλυτα νούμερα από το 2009, παρά τις διαγραφές άνω των 120 δισ. € που προηγήθηκαν το 2012.

Σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το ΑΕΠ, αυτό βυθίζεται ολοένα και χαμηλότερα, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να λένε πως θα διαμορφωθεί περί τα τέλη της χρονιάς στα 175 δισ. €, ενώ, με βάση τα πλέον αισιόδοξα σενάρια, η ελληνική οικονομία θα κλείσει το 2016 με ύφεση στο -0,3%.

Ένα εκ προμελέτης έγκλημα

soible merkel

Με βάση τα παραπάνω αριθμητικά στοιχεία, γίνεται κατανοητό πως η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σχεδίου που εξυφάνθηκε από ξένους και ντόπιους πολιτικοοικονομικούς παράγοντες, άλλοτε προβεβλημένους κι άλλοτε σκοτεινούς, με σκοπό την ολοκληρωτική καταστροφή της.

Ποτέ ξανά σε ευρωπαϊκή χώρα δεν εφαρμόστηκε μια τόσο στυγνή αλληλουχία εξοντωτικών πολιτικών όσο στην Ελλάδα. Και το χειρότερο είναι πως αυτές τις πολιτικές ο λαός πλήρωσε με αίμα και απίστευτες θυσίες σε υλικό αλλά και ψυχικό κεφάλαιο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...