Τηλεοπτικές άδειες: Η απάντηση της επιτροπής στις εταιρείες για την αρτιότητα του διαγωνισμού

723093-tileoptikes-adeies.jpg

26-08-2016 23:35

Επιστολή στους εννέα εκπροσώπους των εταιρειών που διεκδικούν τηλεοπτική άδεια έστειλε το βράδυ της Παρασκευής η πενταμελής επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αρτιότητα και την ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτρονική δημοπρασία της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με την οποία η επιτροπή απαντά στις αιτιάσεις των καναλιών, το ηλεκτρονικό σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί στην δημοπρασία, παραλήφθηκε από την αρμόδια επιτροπή στις 25 Αυγούστου, την ίδια δηλαδή ημέρα που έγινε και η παρουσίασή του στους υποψηφίους.

Μετά από έλεγχο δε του ηλεκτρονικού συστήματος, διαπιστώθηκε ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική προκήρυξη.

Παράλληλα, η επιτροπή διευκρινίζει ότι η πιστοποίηση του συστήματος αφορά τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς και ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρησιμοποιηθεί η δομημένη καλωδίωση του κτιρίου της ΓΓΕΕ., ενώ το κλειστό δίκτυο για την υποβολή προσφορών υλοποιείται με ευθύνη της.

Στο σύστημα θα έχουν πρόσβαση η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, τα μέλη της ομάδας υποστήριξης και οι τεχνικοί της αναδόχου εταιρείας οι οποίοι θα βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα της δημοπρασίας. Τέλος, ο κεντρικός εξυπηρετητής του συστήματος θα είναι κλειδωμένος σε ειδικό χώρο, ενώ το computer room του κτιρίου θα είναι σφραγισμένο.

Πηγή: skai.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr