Στο ΣτΕ κάτοικοι και φορείς κατά των hotspots σε Χίο και Σάμο

719922-ste.jpg

11-08-2016 16:31

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική  απόφαση που προβλέπει τη «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο» ζητούν 110 τοπικοί φορείς (Σύλλογοι, εταιρείες, επιχειρηματίες, κ.λπ.) από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι προσφεύγοντες επισημαίνουν ότι από το Hot Spot έχουν  υποστεί τεράστια οικονομική, αλλά και προσωπική ζημιά. Ενδεικτικά, υπογραμμίζουν ότι η εικόνα της Χίου ως τουριστικού προορισμού έχει πληγεί σε υπερθετικό βαθμό όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και των συνεχών αρνητικών δημοσιευμάτων των διεθνών και εγχωρίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικών και έντυπων) για τις απάνθρωπες κυριολεκτικά συνθήκες διαβίωσης των 2.932 προσφύγων στο Hot Spot  της Χίου. Σημειώνουν μάλιστα ότι οι προβλεπόμενες θέσεις υποδοχής είναι 1.100 παρ΄ όλα αυτά στοιβάζονται σήμερα 2.932 ψυχές.

Ειδικότερα αναφέρουν πως οι  συνθήκες διαβίωσης στο Hot Spot «προσιδιάζουν περισσότερο σε χώρους κράτησης εγκληματιών ή σε αποθήκες ψυχών» και επισημαίνουν ότι απειλείται η υγεία και η ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους, καθώς βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό «μαϊμού» πρόσφυγες οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι αλλοδαποί με εγκληματική δράση.

Ακόμη, τονίζουν ότι  επέρχεται ραγδαία επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά έχει επέλθει και πλήρης υποβάθμιση της ιδιοκτησίας τους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr