Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ – Αμετανόητος ο Γεωργίου: Θα ξανάκανα το ίδιο ακριβώς χωρίς δισταγμό

720814-georgiou.jpg

16-08-2016 8:45

Μόνο ως προσπάθεια να αποσιωπηθούν οι λεπτομέρειες ενός σκανδάλου, πάνω στο οποίο εδράστηκε η εφαρμογή της πολιτικής των Μνημονίων, που πλήττουν την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, θα μπορούσε να εκληφθεί η απόπειρα του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος διώκεται από την ελληνική Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης αναφορικά με το «φουσκωμένο» έλλειμμα, που παρουσίασε το 2009 η Υπηρεσία, αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Γεωργίου, υπογραμμίζει πως δε μετανιώνει για ό,τι έκανε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξανάκανα το ίδιο ακριβώς χωρίς δισταγμό». Και, δίχως να χάσει ευκαιρία, επιδίδεται σε ένα απίστευτο παιχνίδι μεθοδεύσεων, προκαταλαμβάνοντας την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του.

Ενδεικτικά, σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ προειδοποιεί ότι εάν το δικαστήριο κρίνει σε βάρος του, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της για το χρέος.

Προχωρά, μάλιστα, κι ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι η απόφαση να επανεξεταστεί η υπόθεση των «μαγειρεμένων» στατιστικών στοιχείων θα πρέπει να ανησυχήσει τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

«Εάν ο κυβερνητικός υπολογισμός για το χρέος κριθεί λανθασμένος, μπορεί να υπάρξει συζήτηση για τη βιωσιμότητά του και την ελάφρυνσή του από τους ευρωπαίους εταίρους. Δεν είναι λογικό… το πιο συνετό θα ήταν να διευθετηθεί το θέμα», αναφέρει ο ίδιος στους FT.

Και σημειώνει: «Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα κρέμονται ανάποδα. Διώκονται αυτοί που παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν επικυρωθεί επανειλημμένως από διεθνείς οργανισμούς, ενώ αυτοί που τα αμφισβητούν και ήταν υπεύθυνοι για τα λάθος στοιχεία του παρελθόντος μένουν στο απυρόβλητο. Εάν οι εθνικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία από τον φόβο ότι θα σύρονται για χρόνια στα δικαστήρια, τότε υπονομεύεται σοβαρά η αξιοπιστία της ΕΕ και του οικονομικού της συστήματος».

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr