Τηλεοπτικές άδειες: Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις για προσωρινό πάγωμα του διαγωνισμού

722988-ste.jpg

26-08-2016 14:30

Απορρίφθηκαν και οι εννέα αιτήσεις για προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι εννέα αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν εξέδωσε ως εκ τούτου προσωρινή διαταγή για πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Οι αιτήσεις αφορούσαν το προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας έως ότου κριθούν μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων, για τα οποία η εκδίκασή τους προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη.

Τις επίμαχες αιτήσεις εξέτασε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου. Νωρίτερα οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του Προέδρου του Δικαστηρίου σε μιά διαδικασία κλειστή – δεν επρόκειτο για δίκη- που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα.

Παράλληλα τις δικές τους θέσεις εξέφρασαν και οι νομικοί παραστάτες του δημοσίου που εκπροσώπησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας αλλά και τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης καθώς παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ελ. Κρέτσος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr