ΔΕΘ 2016: Ψάχνουν μεγαλύτερο ψέμα από την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ!

722700-4534534534.jpg

25-08-2016 6:31

Το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ τα έβγαλε και τα έφαγε τα… ψωμιά του. Τους έφερε στην εξουσία δυο φορές.

Τώρα η κυβέρνηση αναζητά ένα νέο αφήγημα που θα μπορέσει να την κρατήσει στο βάθρο της 81η ΔΕΘ και στις καρέκλες της εξουσίας εντός του 2016.

Το ψέμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη σχηματοποιηθεί: Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ και φέρνουμε έναν άλλο φόρο, δικαιότερο!

Ναι, καλά διαβάσατε.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάποιο άλλο δωράκι για να δελεάσει ούτε το ακροατήριό του, ούτε βεβαίως την εκλογική δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς να του φέρουν κάποιο «success story» ή κάποιο μέτρο ανακούφισης για κοινωνικές ομάδες, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν, αφού κανένα υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα να προβεί σε οποιαδήποτε ευελιξία.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Τσίπρας είναι να παρουσιάσει από την 81η ΔΕΘ τη δήθεν κατάργηση του «άθλιου φόρου που έφερε η Δεξιά» και την αντικατάστασή του από έναν άλλο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που δήθεν θα πλήττει τους έχοντες και κατέχοντες.

Με μια αλλαγή ονόματος δηλαδή και με μπόλικη δημιουργική ασάφεια, ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά θα μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και θα υποσχεθεί αναδιανομή του πλούτου και των φορολογικών βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...