Εισβολή ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο: Θρίλερ για εκατοντάδες φοιτητές – Αναφορές τοπικών μέσων για νεκρούς

UNIVERSITY2_504_355

24-08-2016 19:28

Ένοπλοι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ. Το 1TV news του Αφγανιστάν έκανε αναφορά για πολλούς νεκρούς και τραυματίες στην πανεπιστημιούπολη. Μετέφεραν επίσης μαρτυρίες ότι κάποιοι από τους ενόπλους μπορεί να έχουν εισέλθει στο νοσοκομείο Noor που βρίσκεται δίπλα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο και με μια ανάρτηση στο twitter του τηλεοπτικού σταθμού TOLOnews, μια έκρηξη έπληξε το πανεπιστήμιο και οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο.

“Αρκετοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ και υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις. Βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Υπάρχουν ξένοι καθηγητές μαζί με εκατοντάδες φοιτητές”, τόνισε ο αξιωματούχος.

LATEST: American university in is under attack by unknown gunmen

Ο φοιτητής Ahmad Shaheer δήλωσε στο Reuters πως δεν κατάφερε να φύγει. “Βρισκόμαστε μέσα σε μια αίθουσα. Ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί”, υπογράμμισε. Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει “εκρήξεις και πυρά κοντά”.

Ο βραβευμένος με πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Massoud Hossaini ανέφερε ότι έχει παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου. “Αυτά ίσως να είναι τα τελευταία μου tweets”, έγραψε χαρακτηριστικά. “Έχουμε να κάνουμε με μια σύνθετη επίθεση μέσα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο”, υπογράμμισε, σημειώνοντας πως σπεύδουν στο σημείο ειδικές δυνάμεις.

 

 

loading...