Γαλλία: Αστυνομικοί ανάγκασαν μουσουλμάνα να βγάλει το μπουρκίνι στην παραλία (pics)

722601-b2.jpg

24-08-2016 16:57

Η σκηνή διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια όλων των λουομένων στην Promenade des Anglais.

Η πόλη της Νίκαιας, αλλά και άλλες πόλεις της νότιας Γαλλίας, έχουν εκδώσει απαγορεύσεις για την ένδυση που έχει αναφορά στη θρησκευτική πίστη στις παραλίες, μετά την τρομοκρατική επίθεση την ημέρα της Βαστίλης.

Οι φωτογραφίες από έναν έλεγχο που διενήργησε η αστυνομία σε παραλία της Νίκαιας, όπου απεικονίζεται μια γυναίκα, η οποία φοράει μαντίλα, να βγάζει την πουκαμίσα που φορούσε μπροστά σε αστυνομικούς προκάλεσε οργή στους χρήστες του διαδικτύου και αναζωπύρωσε την αντιπαράθεση σχετικά με την απαγόρευση του μπουρκίνι σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Η απόφαση πολλών κοινοτήτων στην Κυανή Ακτή να απαγορεύσουν από τις πλαζ τα ενδύματα που δεν σέβονται, όπως υποστηρίζεται, τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, ιδίως το μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει το σώμα της γυναίκας από το κεφάλι ως τους αστραγάλους, πυροδοτεί εδώ και ημέρες μια διαμάχη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

H βρετανική Daily Mail δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών -την πηγή και ημερομηνία των οποίων δεν διευκρίνισε-, όπου απεικονίζονται τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί ενώ πραγματοποιούν έλεγχο σε μια γυναίκα την οποία έχει πάρει ο ύπνος κάτω από τον ήλιο σε μια παραλία της Προμενάντ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Η δημοτική Αρχή της Νίκαιας, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν μπορεί να εξηγήσει προς το παρόν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Επιβεβαιώνει ωστόσο ότι σε τουλάχιστον 15 γυναίκες επιβλήθηκαν πρόστιμα από τις αρχές της εβδομάδας λόγω της ενδυμασίας τους στην παραλία.

Οι φωτογραφίες του ελέγχου στη Νίκαια προκάλεσαν σήμερα θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι καταγγέλλουν «την ταπείνωση» και «το κυνήγι της μπούρκας» που τους προκαλεί «ντροπή» ή «μίσος».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...