Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχονται τα Τρίκαλα μετά τη θεομηνία

722590-trikala.jpg

24-08-2016 15:39

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η πόλη των Τρικάλων, μετά τη χθεσινή θεομηνία, που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών. Είναι ενδεικτικό, ότι, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό, η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου έφτασε τα 71 χλμ την ώρα, γεγονός που αιτιολογεί την εκρίζωση τόσων δέντρων, αλλά και τη συγκέντρωση διαφόρων υλικών σε φρεάτια.

Σήμερα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα συνεργεία του δήμου καθάριζαν τα σημεία πτώσης δέντρων, είτε δρόμους που είχαν δεχθεί όγκους λάσπης από το Φρούριο ή τον Προφήτη Ηλία. Επίσης, άλλα συνεργεία κλάδευαν και απομάκρυναν δέντρα που ήταν επικίνδυνα για ανθρώπους, σε περιοχές, όπως η Λεπτοκαρυά, τα Κουτσομύλια, η Μπάρα, η οδός Καλαμπάκας. Ο δε πλάτανος, που εκριζώθηκε μονομιάς στην κεντρική πλατεία, είχε απομακρυνθεί από το πρωί και γίνονταν εργασίες για την επούλωση των ζημιών που προκάλεσε.

Ταυτοχρόνως, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΤ είχαν από χθες το βράδυ διπλό ρόλο. Ο ένας, η προσπάθεια να επανέλθει η υδροδότηση, αφού σε σημεία της πόλης – κυρίως περιφερειακά – η διακοπή ρεύματος είχε οδηγήσει σε μη λειτουργία τις γεωτρήσεις. Οι βλάβες αποκαταστάθηκαν σταδιακά, η υδροδότηση επανήλθε, εκτός από μία καθυστέρηση στα Ρόγγια και τον Διπόταμο, όπου αναμενόταν να επιλυθεί το πρόβλημα έως το μεσημέρι.

Ο δήμος Τρικκαίων, διά του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, εκφράζει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του δήμου και της ΔΕΥΑΤ, για την άμεση και συνεχή παρέμβασή τους. Επίσης, στο προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρικάλων, της αστυνομικής διεύθυνσης Τρικάλων και της ΔΕΗ, για τη συνεργασία, τη συνεχή επικοινωνία και παρέμβαση. Κυρίως, όμως, ευχαριστεί τους πολίτες, οι οποίοι άμεσα συνέδραμαν το έργο του καθαρισμού φρεατίων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...