Γερμανός ΥΠΕΣ: Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο προσφυγικό

722373-demezier.jpg

23-08-2016 16:45

Ειδική αναφορά στην Ελλάδα η οποία έχει σηκώσει στις πλάτες της το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού, έκανε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ μιλώντας σε φεστιβάλ καθολικής οργάνωσης στο Ρίμινι, όπου έδωσε το παρόν και ο Ιταλός ομόλογός του, Αντζελίνο Αλφάνο.

«Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στο να ξεπερασθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΣ όσον αφορά το προσφυγικό, προσθέτοντας ότι η Γερμανία, με την κίνησή της αυτή υπέρ της επανεγκατάστασης «ελπίζει να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης».

«Από τον Σεπτέμβριο εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, κάθε μήνα θα μπορούν να επανεγκαθίστανται στη Γερμανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλφάνο στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, διότι αφού η Γερμανία λέει “ναι” στις επανεγκαταστάσεις, θα μπορέσουν να το κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν έχουν σηκώσει το βάρος του Βερολίνου».

«Θέλουμε να επαναπατρίσουμε τους παράτυπους μετανάστες και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες. Η υποδοχή αυτή, όμως, πρέπει να γίνει πραγματικότητα σε όλη την Ευρώπη, με γνώμονα την αρχή της ίσης κατανομής», συνέχισε ο Ιταλός υπουργός και επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, καταλήγοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να συνεργασθεί με τις διάφορες αφρικανικές χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να περιορισθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...