Τραγωδία στην Αίγινα: Ποιοι βοήθησαν τον χειριστή του ταχύπλοου;

AIGINA 77XRONOS

22-08-2016 10:38

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο Λιμεναρχείο, πέντε πρόσωπα βοήθησαν διαδοχικά τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να βγουν στη στεριά και τον χειριστή να φτάσει με αυτοκίνητο μέχρι τη λιμενική Αρχή. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα πέντε πρόσωπα δεν προσήχθησαν να καταθέσουν, όπως καταγγέλουν οι συγγενείς του Σάκη Κατιφέ και της 5χρονης κόρης του, που χάθηκαν στο δυστύχημα.

«Πέντε άνθρωποι είναι συνένοχοι στη συγκάλυψη ενός εγκλήματος και οι άνθρωποι αυτοί δεν προσήχθησαν. Όταν παίρνεις τους αυτουργούς από τον τόπο ενός εγκλήματος δεν έχεις συμμετοχή; Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αναζήτησε κανείς. Εκ μέρους της οικογένειας των θυμάτων καταθέτουμε αίτημα στην Εισαγγελία ώστε να κληθούν να καταθέσουν», λέει ο δικηγόρος τους, Σπύρος Βλάσσης.

Στην αρχική του κατάθεση, ο 77χρονος χειριστής αναφέρει ονομαστικά τέσσερα πρόσωπα που τον βοήθησαν, το πέμπτο όμως άτομο παραμένει μυστήριο, καθώς δεν το έχει κατονομάσει.

«Αμέσως μετά το συμβάν τηλεφώνησα με το κινητό μου στον γνωστό μου Π.Γ. στην Αίγινα και του ζήτησα να σπεύσει προς βοήθειά μου», λέει χαρακτηριστικά και, όπως περιγράφει, το εν λόγω άτομο έφτασε στο σημείο με φουσκωτό, στο οποίο επέβαινε και ο Α.Μ., ο οποίος παρέλαβε τους τρεις άλλους ηλικιωμένους από το ταχύπλοο για να τους μεταφέρει στο λιμάνι. Ο Π.Γ. έμεινε μαζί του στο σκάφος που έμπαζε νερά, ενώ επικοινώνησε με άλλον γνωστό τους, τον Λ.Ν., συνταξιούχο πλοίαρχο «ο οποίος επέβαινε σε φιλικό σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στο Αγκίστρι και ανέφερε ότι το “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” κινδύνευε να βυθιστεί».

Και ο 77χρονος συνεχίζει: «επειδή ο Μ. Με διαβεβαίωσε ότι θα έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει το “ΝΤΟΥΕΝΤΕ”, δέχθηκα να επιβιβαστώ στο φουσκωτό που προσφερόταν για τη μεταφορά μου. Στη διαδρομή, όμως, προς Αίγινα αισθάνθηκα ισχυρούς πόνους στη μέση μου, που δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω με το φουσκωτό. Ο χειριστής του, τότε, μετά από δικό μου αίτημα, με αποβίβασε στη θέση Φάρος».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, τηλεφώνησε ξανά στον Λ.Ν., ο οποίος έστειλε τη σύζυγό του για να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό της στο Λιμεναρχείο.

Εκτός από τις καταθέσεις των πέντε προσώπων που συμμετείχαν στην περιπετειώδη διαδρομή του χειριστή, ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων ζητά και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να διαλευκανθεί με ποιους ήρθαν σε επαφή οι επιβαίνοντες στο μοιραίο ταχύπλοο το επίμαχο διάστημα.