ΕΝΦΙΑ: Μην περιμένετε σήμερα τα εκκαθαριστικά – Αναβολή για τέλος Αυγούστου

721325-enfia3.jpg

18-08-2016 7:50

Ενώ όλοι περίμεναν σήμερα, Πέμπτη (18/08/2016) να εμφανιστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXISNet ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τελικώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε διαφορετικά, αναβάλλοντας για την εκκαθάρισή του για περίπου δέκα ημέρες.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, τα πρώτα «ραβασάκια» του φόρου-λαιμητόμο για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να «ανέβουν» στο σύστημα περί τα τέλη Αυγούστου.

Κατά τα λοιπά, ο ΕΝΦΙΑ του 2016 ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο συνολικός λογαριασμός κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα του 2015.

Την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι διαδικασίες χορήγησης των απαλλαγών και των εκπτώσεων κατά 50% από τον φόρο, μετά την ακύρωση της διάταξης η οποία καθιέρωνε κόφτη απαλλαγών για όσους είχαν πέρυσι τόκους καταθέσεων άνω των 300 ευρώ. Οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις εκτιμάται ότι κοστίζουν περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι διαδικασίες καθυστέρησαν, καθώς η διάταξη για την εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό φόρο ψηφίστηκε στις 27 Ιουλίου, ενώ παράλληλα δόθηκε και η γνωστή παράταση για τις διορθώσεις στο Ε9.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...