ΗΠΑ: Νέο «λίφτινγκ» στην ομάδα του έκανε ο Τραμπ μετά την πτώση στις δημοσκοπήσεις

721248-h.jpg

17-08-2016 21:06

Ογδόντα δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, ο δισεκατομμυριούχος χάνει πόντους στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές έπειτα από μια σειρά επίμαχων δηλώσεών του, όπως αυτές που έκανε αναφορικά με τους γονείς ενός μουσουλμάνου αμερικανού λοχαγού που έπεσε στη μάχη.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις της Δημοκρατικής αντιπάλου του, της Χίλαρι Κλίντον, προχώρησε και πάλι σε ανασχηματισμό της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του απομακρύνοντας τον άνθρωπο που εδώ και μήνες προσπαθούσε να κάνει «προεδρική» τη δημόσια εικόνα του υποψηφίου.

Ο Στίβεν Μπάνον, επικεφαλής του συντηρητικού ενημερωτικού ιστότοπου Breitbart News, προήχθη σε γενικό διευθυντή. Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως σ’ ένα άρθρο είχε χαρακτηριστεί «ο πιο επικίνδυνος πολιτικός σύμβουλος της Αμερικής».

Η Κελιάν Κόνγουεϊ, μια γνωστή ρεπουμπλικανή δημοσκόπος, γίνεται από την πλευρά της διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας. Στην πράξη, πέρα από τους τίτλους, αυτοί οι δύο καθίστανται τα νέα πρόσωπα που κυριαρχούν πλέον στην ομάδα του Τραμπ.

Ο Πολ Μάναφορτ, που βρέθηκε κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τις σχέσεις του με τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, διατηρεί τον τίτλο του «προέδρου» της οργάνωσης της εκστρατείας, όμως η περιθωριοποίησή του είναι δεδομένη. Είχε γίνει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας τον Ιούνιο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποχωριστεί τον πρώτο διευθυντή της εκστρατείας του, τον Κόρεϊ Λεβαντόφσκι.

«Ξέρω τον Στιβ και την Κελιάν εδώ και χρόνια. Είναι εξαιρετικά ικανοί, λατρεύουν να κερδίζουν και ξέρουν πώς να κερδίζουν», αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το NBC News και το Survey Monkey και δημοσιεύθηκε χθες, Τρίτη, η Κλίντον πιστώνεται το 43% των προθέσεων ψήφου έναντι 37% για τον Ντόναλντ Τραμπ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr