Γιατί ο Τσίπρας εκφοβίζει με τις πρόωρες εκλογές!

721017-2574439.jpg

17-08-2016 7:23

Πού ποντάρει το Μέγαρο Μαξίμου και με ποια επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί να κρατηθεί στην εξουσία μέσα στο 2016 – Όλο το παρασκήνιο

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «ο πρωθυπουργός των… εκβιασμών», αφού η μέχρι σήμερα παραμονή του στην εξουσία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη λογική του εκφοβισμού που χρησιμοποιεί προς το εκλογικό σώμα, όταν η κυβέρνησή του βρίσκεται – λόγω χειρισμών και αστοχιών – με την πλάτη στον τοίχο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, και με φόντο τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και τα νέα σκληρότερα μέτρα που αναμένεται να ζητήσουν οι δανειστές, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει στο τραπέζι, έστω και μέσω της διασποράς ειδήσεων, το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Βεβαίως, ο ίδιος φροντίζει, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, να ξορκίζει τον «Μαμωνά» της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, χαρακτηρίζοντας ανόητους όσους πιστεύουν κάτι τέτοιο.

Χθες, Τρίτη (16/08/2016), μάλιστα, κατά την παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας από τα στρατεύματα των Ναζί, ο πρωθυπουργός απάντησε με δηκτικό τρόπο απέναντι στα όσα ακούγονται και λέγονται για εκλογές το φθινόπωρο: «Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δύο φορές ανόητος», τόνισε.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Γιατί, το τελευταίο διάστημα τόσο μερίδα ΜΜΕ που διάκεινται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο μηχανισμός προπαγάνδας του κόμματος, φροντίζουν με ιδιαίτερη σπουδή και επιμέλεια να διαρρέουν αυτού του είδους τα σενάρια, γεγονός που προκαλεί μια τεχνητή πολιτική ένταση.

Για την Ιστορία να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι, περίπου τέτοιο καιρό, παρακολουθούσαμε τον κ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση να επιμένει πως δεν θα γίνει «πρωθυπουργός παντός καιρού». Μήπως, εν τέλει, είναι αυτό που πραγματικά επιδιώκει;

Η περίπτωση Λεβέντη

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη, ότι δηλαδή θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2016 και αμέσως μετά το 2017, δεν είναι καθόλου τυχαίες, με δεδομένο, βεβαίως, το γεγονός ότι ο κ. Λεβέντης είναι τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε, πολλοί θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λειτουργεί και ως «φερέφωνο» του Μαξίμου, αφού το φλερτ των δυο πλευρών είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Κι όσο και αν ο ίδιος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μάλλον τα κάνει χειρότερα, αφού διαρκώς μοιάζει να βρίσκεται στη σκιά του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του, ούτε λίγο, ούτε πολύ θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός φοβάται το ενδεχόμενο εκλογών και συνεπώς θα υποκύψει στις όποιες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Άλλωστε, γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει να ξαναζήσει προεκλογική περίοδο με κλειστές τράπεζες και έλλειψη ρευστότητας.

Πόσο, όμως ευσταθούν, όλες αυτές οι πληροφορίες και η παραφιλολογία περί εκλογών; Το πιθανότερο είναι πως δεν ευσταθούν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...