Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη για τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου

720590-2568450.jpg

15-08-2016 1:38

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας συγκάλεσε το βράδυ της Κυριακής (14/8) η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το συντονιστικό, δεν υπάρχει λόγος να γίνει εκκένωση κάποιου οικισμού, ωστόσο έχει υπάρξει ενημέρωση από τον δήμο Μεσολογγίου προς τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, για κάθε ενδεχόμενο.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν απόψε 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα από όλη την Δυτική Ελλάδα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου, του στρατού καθώς και ιδιωτικά.

Σε δηλώσεις που έκανε η αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι «είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή, οι άνεμοι δεν μας βοήθησαν, αλλά ελπίζουμε αύριο με το πρώτο φως του ήλιου, να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Επίσης πρόσθεσε, ότι «έχουμε και την συνεργασία των πολιτών, και η κινητοποίησή μας ελπίζω ότι θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πρώτο μέλημά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές, ενώ με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε καλύτερη εξέλιξη, σε αυτό το δράμα που βιώνει η περιοχή».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr