Κάννες: Κύμα αντιδράσεων για την απαγόρευση του μπουρκίνι

720318-gallia-burkini.jpg

13-08-2016 12:03

Η απόφαση του δημάρχου των Καννών, να απαγορεύσει στις πλαζ του δήμου τα «μπουρκίνι», έχει προκαλέσει «κύμα» αντιδράσεων καθώς πολλές ενώσεις τον κατηγορούν για διαστρέβλωση της αρχής της κοσμικότητας και ότι τροφοδοτεί εντάσεις.

«Μπουρκίνι», είναι το γυναικείο μαγιό που αφήνει ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο της γυναίκας και το οποίο φορούν οι μουσουλμάνες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο των Καννών, Νταβίντ Λινάρ, του κεντροδεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι», «μια ενδυμασία λουομένου που δηλώνει επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μια θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και οι τόποι λατρείας της αποτελούν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη (…) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο να προληφθεί».

Ο Νταβίντ Λινάρ, αποφάσισε λοιπόν στα τέλη του Ιουλίου να απαγορεύσει «την πρόσβαση στις παραλίες (…) οποιουδήποτε δεν έχει την σωστή περιβολή, η οποία δεν σέβεται τις ηθικές αρχές και την αρχή της κοσμικότητας».

Η απαγόρευση αυτή των μαγιό που καλύπτουν όλο το σώμα «αφαιρεί από την αρχή της κοσμικότητας την ουσία της», διαμαρτυρήθηκε η Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (LDH), η οποία σκοπεύει να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να ζητήσει ακύρωση της απόφασης αυτής, όπως άλλωστε και η επιτροπή κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία CCIF, η οποία εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» όσον αφορά αυτήν την, όπως την χαρακτήρισε, «νέα επίθεση στις πιο θεμελιώδεις αρχές δικαίου».

Μια τέτοια απόφαση απορρέει από μια «στρατηγική της έντασης», κατήγγειλε παράλληλα η ένωση SOS racisme.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...