Η Γαλλία καταγγέλλει το Ισραήλ για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Παλαιστίνη

719992-west-bank.jpg

11-08-2016 22:55

Η γαλλική διπλωματία καταδίκασε σήμερα (11/8) το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε κτήρια σε ένα παλαιστινιακό χωριό στη Δυτική Όχθη που είχαν ανεγερθεί με γαλλική χρηματοδότηση, καταγγέλλοντας παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η κατεδάφιση αγροτικών εγκαταστάσεων στο χωριό Νάμπι Σαμουέλ την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε την τρίτη φορά φέτος που καταστρέφονται ή κατάσχονται από τον ισραηλινό στρατό κτήρια, η ανέγερση των οποίων είχε γίνει με γαλλική ανθρωπιστική βοήθεια.

Ανάμεσά τους, τον Φεβρουάριο, ήταν κι ένα σχολείο.

«Καλούμε τις ισραηλινές Αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο», τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το όργανο συντονισμού των κυβερνητικών δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα εδάφη, μια υπηρεσία των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων που χειρίζεται ζητήματα που αφορούν στους Παλαιστινίους αμάχους, ανέφερε ότι οι εντολές κατεδάφισης εκδόθηκαν διότι τα κτήρια αυτά είχαν ανεγερθεί χωρίς την άδεια των ισραηλινών Αρχών.

«Δεν ελήφθη καμιά αίτηση για την έκδοση άδειας για την οικοδόμηση των αυθαίρετων κτισμάτων από τους ιδιοκτήτες τους. Προσκλήθηκαν από μια επιτροπή για να τους δοθεί η ευκαιρία να διορθώσουν την κατάσταση και να λάβουν άδεια αλλά δεν εμφανίστηκαν», ανέφερε το όργανο αυτό του ισραηλινού στρατού απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους βρίσκονται σε τέλμα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Γαλλία φιλοξένησε τον περασμένο μήνα μια Σύνοδο με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο, αλλά χωρίς να σημειωθεί κάποια πρόοδος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...