Η μαφία «διοικεί» το Κορλεόνε: Έκτακτα μέτρα από την ιταλική κυβέρνηση

719900-corleone3.jpg

11-08-2016 14:24

Υπό τον έλεγχο της ιταλικής κυβέρνησης τίθεται το Κορλεόνε, μετά την απόφασή της για διάλυση του δημοτικού του συμβουλίου, λόγω ύποπτων σχέσεων με τη μαφία.

Η κυβέρνηση Ρέντσι θεωρεί ότι το Κορλεόνε, το ιστορικό φέουδο της σικελικής μαφίας που ενέπνευσε την τριλογία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός», έχει διαβρωθεί από τη μαφία.

Το βράδυ της Τετάρτης (11/08/2016) εγκρίθηκε η υπαγωγή του Κορλεόνε υπό τον έλεγχο επιτρόπων διορισμένων από την κυβέρνηση, εν αναμονή της διεξαγωγής νέων εκλογών. Η ίδια απόφαση ελήφθη και για άλλες τρεις πόλεις της νότιας Ιταλίας, η μία κοντά στη Νάπολη, οι δύο άλλες στην Καλαβρία, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μολονότι το Κορλεόνε θεωρείται από καιρό συνδεδεμένο με το οργανωμένο έγκλημα, είναι η πρώτη φορά που το δημοτικό συμβούλιο διαλύεται με κυβερνητική εντολή, μια διαδικασία που έχει εφαρμοστεί σε περισσότερους από 200 ιταλικούς δήμους από την αρχή της δεκαετίας του 1990.

Στην περίπτωση του Κορλεόνε, η απόφαση ακολουθεί έναν έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο από το υπουργείο Εσωτερικών και αποκάλυψε πως συγγενείς μαφιόζων προσλαμβάνονταν από το δημοτικό συμβούλιο. Αποκάλυψε επίσης παραπτώματα στη διαχείριση μιας δημοτικής γαλακτοκομικής επιχείρησης.

Στο Κορλεόνε γεννήθηκαν ο Μπερνάρντο Προβεντσάνο και ο Σαλβατόρε «Τοτό» Ριίνα, δύο πρώην αρχηγοί της Κόζα Νόστρα, της σικελικής μαφίας. Ο Μπερνάρντο Προβεντσάνο πέθανε τον περασμένο μήνα και ο Τοτό Ριίνα συνελήφθη το 1993.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr