Αυλωνίτης, Παπαγιαννόπουλος, Κωνσταντάρας: Πώς ήταν στα νιάτα τους;

ImageHandler (8)

11-08-2016 9:43

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες των αξέχαστων πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου σε νεανική ηλικία

Οι μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του Βασίλη Αυλωνίτη όπως «Γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός», «Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα, «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Η ωραία των Αθηνών» και άλλες πολλές, σημειώθηκαν τη δεκαετία του ’50 και του ’60. Όταν πια ο αξέχαστος κωμικός βρισκόταν στην πέμπτη και έκτη δεκαετία της ζωής του αντίστοιχα.

Το ίδιο συνέβη και στον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Γεννημένος το 1912, γνώρισε το απόγειο της κινηματογραφικής του καριέρας, όταν βρισκόταν ήδη σε μία ώριμη ηλικία.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας αν και έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη σε ηλικία μόλις 26 ετών, στην ταινία «Το τραγούδι του χωρισμού» το 1939, η κινηματογραφική του καριέρα εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και ΄70.

Πώς ήταν όμως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης σε νεαρή ηλικία; Το cosmopoliti.gr δημοσιεύει σπάνιες φωτογραφίες τους.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

   Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος σε παιδική ηλικία

    Ο Βασίλης Αυλωνίτης στη δεκαετία του ’30

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε νεανική ηλικία

               Ο Σωτήρης Μουστάκας μαθητής

  Ο Σταύρος Ξενίδης τη δεκαετία του ’50

         Ο Παντελής Ζερβός

  Ο Παντελής Ζερβός σε ώριμη ηλικία

Δείτε τον Βασίλη Λογοθετίδη, τον Νίκο Σταυρίδη και τον Χρήστο Τσαγανέα σε νεανική ηλικία

Στην κατηγορία των ηθοποιών που έγιναν γνωστοί σε μία πιο ώριμη ηλικία ήταν και ο Ορέστης Μακρής. Γεννημένος το 1898, ο σπουδαίος ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη στην ταινία «Ο μάγος της Αθήνας» το 1931. Ωστόσο, γύρισε την επόμενη ταινία του πολλά χρόνια αργότερα, το 1950. ΄Ηταν η ταινία «Ο μεθύστακας» που τον σημάδεψε σε όλη του την καριέρα.

Η πρώτη επαφή του Χρήστου Τσαγανέα με τον κινηματογράφο έγινε το 1933, όταν ο ηθοποιός ήταν 27 ετών. Οι μεγάλες όμως επιτυχίες και οι ρόλοι που τον έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο ήρθαν πολύ αργότερα. Στον ρόλο του…«βεβαίως βεβαίως» στην ταινία «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο» το 1959, ήταν ήδη 53 ετών.

Το 1958, όταν ο Βασίλης Λογοθετίδης πρωτοεμφανίστηκε στο κινηματογραφικό πανί ως ο στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας, στην κλασική ταινία «’Ενας ήρωας με παντούφλες» ήταν 60 χρονών.

Στα 40 του χρόνια έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και ο Νίκος Σταυρίδης στην ταινία

Νίκου Τσιφόρου «Έλα στο θείο».

      Ο Βασίλης Λογοθετίδης

  Ο Ορέστης Μακρής

    Ο Νίκος Σταυρίδης


loading...