Τραγωδία στην Πορτογαλία: Τρεις νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες

719574-portugal.jpg

10-08-2016 12:16

Πύρινη κόλαση στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, με τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους όταν έπιασαν φωτιά τα σπίτια τους ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Η τραγωδία «χτύπησε» το βράδυ της Τρίτης (09/10), κοντά στις ιστορικές συνοικίες της Φουνσάλ, της περιφερειακής πρωτεύουσας της Μαδέρας, το κέντρο της οποίας επλήγη από τις φλόγες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης λόγο για δύο ανθρώπους που έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

«Περίπου 1.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από κατοικίες και ξενοδοχεία, κάτοικοι και τουρίστες», δήλωσε ο δημάρχος της Φουνσάλ Πάολο Καφόφο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa, διευκρινίζοντας πως ορισμένοι στεγάστηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άλλοι σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως ένα ξενοδοχείο κάηκε, διευκρινίζοντας πως είναι προς το παρόν «αδύνατο» να ανακοινωθεί ένας απολογισμός για τον αριθμό των κτηρίων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Χθες νοσοκομεία και εστίες ηλικιωμένων εκκενώθηκαν καθώς οι φλόγες πλησίαζαν.

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα υψώματα της πόλης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ξαφνικά χθες το βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν το νησί.

Η Λισαβόνα απέστειλε τη νύκτα για ενισχύσεις, μια ομάδα 110 ανδρών, αποτελούμενη από πυροσβέστες, γιατρούς και χωροφύλακες. Το πορτογαλικό αρχιπέλαγος των Αζορών, στη μέση του Ατλαντικού, ανακοίνωσε επίσης την αποστολή 30 ανδρών.

Παράλληλα από πολύ μεγάλες δασικές πυρκαγιές πλήττεται και η ηπειρωτική Πορτογαλία από την Παρασκευή, κυρίως το βόρειο τμήμα της χώρας. Σήμερα η βόρεια Πορτογαλία έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε συναγερμό για «πολύ αυξημένο» έως «μέγιστο» κίνδυνο πυρκαγιάς.

Περισσότεροι από 3.000 άνδρες δίνουν μάχη εναντίον περίπου εκατό πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε την Τρίτη πως ενδέχεται να ζητήσει βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, αν η ένταση των δασικών πυρκαγιών δεν μειωθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...