«Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα» από Τσίπρα και Καμμένο για επενδύσεις και κοινωνικό κράτος

719491-2564130.jpg

10-08-2016 6:07

Η κυβέρνηση της «αριστερής διαπραγμάτευσης» έχει βαλθεί να… καταπλήξει τους πάντες με τα καμώματά της: Από τη μια πλευρά και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία επιχειρεί να βάλει «ταφόπλακα» σε καθετί που αφορά στην ανάπτυξη σχεδίων υγιούς επιχειρηματικότητας, όπως στην περίπτωση της κατασκευής ιδιωτικών υδατοδρομίων. Από την άλλη φροντίζει να αποδείξει πόσο απάνθρωπη μπορεί να καταστεί, καταδικάζοντας για δεύτερη φορά τους συνταξιούχους της χώρας, οι οποίοι, μετά το «χαστούκι» της περικοπής του ΕΚΑΣ, θα χάσουν οριστικά από την 1η Σεπτεμβρίου ένα από σημαντικότερα προγράμματα κοινωνικής στήριξής τους, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Είναι, πραγματικά, απορίας άξιο εάν το κυβερνητικό δίδυμο των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου πασχίζει να τινάξει στον αέρα τα πάντα. Είναι απίστευτο το πώς οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, τη στιγμή που ευαγγελίζονται επενδύσεις και πιο ανθρώπινο πρόσωπο στο – ήδη καταλυμένο από τα Μνημόνια – Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας να προβαίνουν σε αψυχολόγητες κινήσεις και αποφάσεις που προσιδιάζουν σε «αυτογκόλ» ή, ορθότερα, σε γκάφες ολκής!

Ξεκινώντας από το θέμα των υδατοδρομίων, όλοι θυμούνται την πρόσφατη δέσμευση του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου αερολιμένα στην Πάρο, για την επίσπευση των νομοθετικών διαδικασιών που αφορούν στην κατασκευή υδατοδρομίων, με στόχο να ενισχυθούν οι μεταφορές και ο Τουρισμός στη νησιωτική Ελλάδα.

Χθες, Τρίτη (09/08/2016), η κυβέρνηση αποφάσισε, αιφνιδιαστικά και δίχως την παραμικρή συστολή, να τροποποιήσει διάταξη του υπό δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίου, ακυρώνοντας όλα τα ιδιωτικά υδατοδρόμια. Ειδικότερα, οι πολιτικοί «φωστήρες» της κυβέρνησης ζήτησαν να αλλάξει το άρθρο 2 του επίμαχου νομοσχεδίου, που αφορά στην «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών» και να προβλέπει ότι «η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των οποίων την πλειοψηφία των μετοχών έχει το Δημόσιο».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι δίνεται ακόμη μία «κλωτσιά» σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προβλέπει ότι «οι άδειες θα χορηγούνται για πέντε έτη, έναντι αόριστης διάρκειας που όριζε ο υφιστάμενος νόμος». Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας, είτε Έλληνας είτε ξένος θα προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση, έχοντας μπροστά του ένα εξαιρετικά περιορισμένο ορίζοντα δραστηριότητας;

Γιατί, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, μάλλον δαιμονοποιούν τις επενδύσεις παρά δημιουργούν κίνητρα ή επιδιώκουν να τις προσελκύσουν στη χώρα μας. Δυστυχώς, όμως το κακό δεν σταματάει εκεί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...