ΚΚΕ εναντίον Τσίπρα: Η ρύθμιση του χρέους συνοδεύεται με νέα Μνημόνια

719324-kke2.jpg

09-08-2016 13:29

Δριμύτατη κριτική στις «ανιστόρητες αναφορές», όπως τις χαρακτηρίζει, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ρύθμιση των οφειλών της Γερμανίας και την αντιπαραβολή της με την αντίστοιχη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ασκεί σήμερα, Τρίτη (09/08/2016) το ΚΚΕ, μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

«Στις ανιστόρητες αναφορές του ο κ. Τσίπρας “ξεχνά” να πει ότι η ρύθμιση του χρέους και η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας δεν είχε στόχο την ευημερία του λαού της, αλλά αφενός την αναχαίτιση της αυξανόμενης επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού συστήματος, σχέδιο που εκτός των άλλων περιελάμβανε και την αξιοποίηση πάμπολων πρώην στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος και αφετέρου την καπιταλιστική ανάκαμψη της Γερμανίας», υπογραμμίζει στο σχόλιό του ο Περισσός.

Και καταλήγει: «Σήμερα, η ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα συνοδεύεται με νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, προς όφελος της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, ενώ αυτό το χρέος θα κληθεί να το πληρώσει ο λαός, που δεν το δημιούργησε».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr