Συναγερμός στη Ρωσία: Ο Πούτιν κατεβάζει στρατό στα σύνορα της Κριμαίας – Φόβοι για εισβολή (Vid)

719153-putin.jpg

08-08-2016 20:40

Η Ρωσία συγκεντρώνει άρματα μάχης και στρατό στα σύνορα της Ευρώπης, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι μια εισβολή είναι επικείμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου.

Μεγάλος αριθμός από τανκ αναφέρεται ότι έχουν παραταχθεί στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσία έπειτα από την εισβολή του Πούτιν το 2014, την ίδια στιγμή που το Κρεμλίνο υπόσχεται έναν «σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο στρατό και ναυτικό» που θα ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στη Βαλτική.

Η περιοχή ήδη «βάφτηκε με αίμα» έπειτα από το θάνατο ενός Ρώσου στρατιώτη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στα σύνορα στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, σύμφωνα με τη βρετανική Express.

O Nariman Dzhelalov, αναπληρωτής Πρόεδρος των Τατάρων της Κριμαίας δημοσιοποίησε σήμερα (8/8) την άφιξη των τανκ.

385659007

«Μάρτυρες αναφέρουν ότι μεγάλες ομάδες ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων συγκεντρώνονται κοντά στις περιοχές Armyansk και Dzhankoy. Το Dzhankoy έχει αποκλειστεί από στρατιώτες, άρματα μάχης και άλλο πολεμικό εξοπλισμό», έγραψε στο Facebook..

Παράλληλα, η Ρωσία έκλεισε επίσης τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία κατά μήκος της Κριμαίας, την Κυριακή το πρωί.

Το κέντρο τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε το «σφράγισμα» των συνόρων σε δήλωση του στο πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα All Crimea κατήγγειλε τη χθεσινή ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία ο οποίος σκοτώθηκε ένας Ρώσος στρατιώτης και κατηγόρησε τον Ουκρανικό στρατό για προσπάθεια διείσδυσης στη Κριμαία.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε από Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κριμαίας καταγράφει μεγάλη φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων να εισέρχονται στην χερσόνησο, ενώ περισσότερα στρατιωτικά οχήματα φέρονται να έχουν σταθμεύσει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης σε φωτογραφία της ιστοσελίδας Gazeta.

Υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε πρόσφατα στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στην Πολωνία ως προετοιμασία για μια πιθανή εισβολή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...