Ερντογάν: Ικανοποιήστε μας στο θέμα της βίζας και θα τηρήσουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό

719081-tourkia-erdogan.jpg

08-08-2016 14:34

Κατάρρευση της συμφωνίας της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό βλέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρήσει το μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας, η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα (08/08) στη γαλλική εφημερίδα “Le Monde”.

Ο Ερντογάν μέχρι και τις 26 Ιουλίου τόνιζεότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό. Τώρα όμως έχει αλλάξει τακτική, σε μια περίοδο κατά την οποία επικρίνει δυτικούς ηγέτες για την απάντησή τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται με ειλικρίνεια στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν στη “Le Monde”, σημειώνοντας πως η κατάργηση της βίζας για τους Tούρκους πολίτες υποτίθεται ότι θα ίσχυε από την 1η Ιουνίου.

«Αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, τότε οι επανεισδοχές δεν θα είναι πλέον δυνατές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επικρίνοντας την απάντηση που έδωσαν η Ουάσινγκτον και ευρωπαίοι ηγέτες στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν υποστήριξε πως ο τουρκικός λαός εγκαταλείφθηκε από τη Δύση.

«Ολόκληρος ο κόσμος αντέδρασε στην επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo. Ο πρωθυπουργός μας συμμετείχε σε μια συγκέντρωση στους δρόμους του Παρισιού», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στη φονική επίθεση ισλαμιστών τον Ιανουάριο του 2015 στα γραφεία αυτού του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.

«Ήλπιζα πως οι ηγέτες του δυτικού κόσμου θα αντιδρούσαν (στην απόπειρα πραξικοπήματος) με τον ίδιο τρόπο και δεν θα αρκούνταν σε λίγα στερεότυπα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΠΗΓΗ : Newsbomb.gr