Ρόδος: Ζευγάρι Βρετανών διέσχισαν το νησί με τα πόδια, στη μνήμη του Στιβ Πρέσκοτ

718391-rodos.jpg

05-08-2016 23:27

Ζευγάρι Βρετανών τουριστών διέσχισε το νησί της Ρόδου με τα πόδια, από τη μια άκρη στην άλλη, για να τιμήσει τη μνήμη του Στιβ Πρέσκοτ του γνωστού αθλητή του ράγκμπι, που πέθανε πριν μερικά χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Ben και η Gaynor Moorhouse, από το Χάλιφαξ της Αγγλίας, ξεκίνησαν από το νότιο άκρο της Ρόδου το Πρασονήσι και έφθασαν ύστερα από δύο μέρες στην πόλη της Ρόδου, διανύοντας 80 χιλιόμετρα.Αντίστροφη διαδρομή το ζευγάρι είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι, για τον ίδιο λόγο.

Φορούσαν μπλούζες με την ελληνική σημαία και η ομάδα υποστήριξής τους ανέβαζε φωτογραφίες που προβάλλουν τη Ρόδο, το φυσικό της κάλλος και τα τοπία του νησιού. Ούτε ο καύσωνας του Αυγούστου, ούτε η δυσκολία του εγχειρήματος, τους πτόησαν, δεδομένου μάλιστα ότι για την πεζοπορία αυτή προετοιμάζοταν όλο τον χρόνο στην Αγγλία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Φλεβάρης συνεχάρη και τίμησε τους δυο φίλους της Ρόδου για την προσπάθεια και το κατόρθωμά τους. Τους επέδωσε τιμητικό έπαινο για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την πεζοπορία και τους μετέφερε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.

«Αν ένας στόχος είναι δύσκολος και επίπονος, τότε αξίζει να τον κυνηγήσεις και να τον κατακτήσεις. Τιμούμε με την πεζοπορία μας, τη μνήμη του μεγάλου, αείμνηστου Στιβ Πρέσκοτ που ήταν ένας κορυφαίος και διάσημος διεθνής αθλητής του ράγκμπι στη Μεγάλη Βρετανία. Νεότατος ξεκίνησε τη μάχη του με την επάρατη νόσο. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο στομάχου και του έδωσαν λίγους μόνο μήνες ζωής.

Ο Στιβ όρθωσε ανάστημα και ψυχή και έδωσε τη μεγάλη μάχη. Νίκησε γιατί έζησε επτά ολόκληρα χρόνια πέρα από το χρονικό ορίζοντα που του έδωσε η ιατρική επιστήμη. Νίκησε γιατί έγινε σύμβολο των ανθρώπων που παλεύουν και ενέπνευσε πολλούς άλλους να ορθώσουν το ανάστημα της ψυχής τους. Νίκησε γιατί συντάχθηκε στον αντικαρκινικό αγώνα και σήμερα, μετά το θάνατό του, η μνήμη του είναι ζωντανή, όπως και η εικόνα του που ταξιδεύει στη Ρόδο για να πει όσα θα ήθελε να πει εκείνος» δήλωσε ο Ben Moorhouse. δήλωσεΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...