Ν. Αφρική: Δίδυμοι σχεδίαζαν επιθέσεις σε αμερικανικούς και εβραϊκούς στόχους


11-07-2016 19:31

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, οι δύο αδελφοί «συνωμότησαν με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον μιας αποστολής των ΗΠΑ και εβραϊκών θεσμών».

Δίδυμοι ισλαμιστές από τη Νότια Αφρική, που συνελήφθησαν για τρομοκρατική δράση το Σαββατοκύριακο που πέρασε, σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Πρετόρια καθώς επίσης κι εναντίον κτηρίων εβραϊκών συμφερόντων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι 23χρονοι Μπράντον Λι και ο Τόνι Λι Τούλσι,  «θεωρούνται ύποπτοι ότι ήθελαν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πρεσβεία των ΗΠΑ και σε κτήρια εβραϊκών συμφερόντων στην χώρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου των επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας Hawks, Μπριγκ Χανγκουάνι Μουλαούντζι.

Συνολικά σε 4 Νοτιοαφρικανούς, συμπεριλαμβανομένων των δύο αδελφών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία από δικαστήριο, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται επίσης ότι προσπάθησαν να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, τους οποίους συνέλαβαν οι αρχές στο Γιοχάνεσμπουργκ την Κυριακή (10/07), θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως την 19η Ιουλίου, μέχρι την εξέταση της υπόθεσης από δικαστήριο, επισήμανε ο Μουλαούντζι.

«Παρακολουθούσαμε τους διδύμους από το 2015. Προσπάθησαν να φύγουν από την χώρα δύο φορές, μέσω του αεροδρομίου OR Tambo του Γιοχάνεσμπουργκ και μέσω της Μοζαμβίκης» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου.

Κατηγορούνται επίσης ότι παρακίνησαν και άλλα πρόσωπα «να τους βοηθήσουν» να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, ενώ επιδόθηκαν και στη «διάδοση των πολιτικών, θρησκευτικών και ιδεολογικών κινήτρων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε» βάσει των δικαστικών εγγράφων.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr