Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε αγορά (vid)

718495-de.jpg

05-08-2016 17:48

Οι ένοπλοι πυροβολούσαν αδιακρίτως και εκτόξευσαν χειροβομβίδες εναντίον του πλήθους – Από μια χειροβομβίδα προκλήθηκε πυρκαγιά σε ένα κτήριο της αγοράς.

Άνδρες, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, άνοιξαν πυρ σε μια πολυσύχναστη αγορά στο κρατίδιο Άσαμ της βορειοανατολικής Ινδίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15, ανέφερε η τοπική αστυνομία που επιρρίπτει την ευθύνη σε μια αυτονομιστική οργάνωση της περιοχής.

«Οι εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε άοπλους ανθρώπους στην αγορά» του Κοκρατζάρ είπε ο Μουκές Σαχάι, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας του κρατιδίου, διευκρινίζοντας ότι ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Οι δράστες διέφυγαν και σύμφωνα με τον Σαχάι, οι δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν τρεις ή τέσσερις άνδρες που κρύφθηκαν σε ένα κοντινό δάσος. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της επίθεσης ένα τουφέκι AK-47 και εκρηκτικά, καθώς και ένα τρίκυκλο με το οποίο έφτασαν οι ένοπλοι στην αγορά.

Η αστυνομία επιρρίπτει την ευθύνη στην εκτός νόμου οργάνωση «Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο του Μπόντολαντ» η οποία μάχεται για την αυτονομία της ιθαγενούς φυλής των Μπόντο.

Η επίθεση αυτή ήταν από τις αιματηρότερες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Το 2014, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή μετά από μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 69 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr