ΗΠΑ: Ο Ομπάμα γιορτάζει τα γενέθλιά του δηλώνοντας φεμινιστής! (pic+vid)

718241-oo.jpg

04-08-2016 21:16

Τα 55ά γενέθλιά του γιόρτασε σήμερα ο 44ός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Φεμινιστής» δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανήμερα των γενεθλίων του, υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου να καταπέσουν οι προκαταλήψεις σχετικά με το γυναικείο φύλο.

Ο Ομπάμα, που είναι πατέρας δύο κοριτσιών και ανατράφηκε από τη μητέρα και τη γιαγιά του και σήμερα κλείνει τα 55, γράφει στο γυναικείο περιοδικό Glamour ότι «είναι μια εκπληκτική εποχή» για τις γυναίκες. «Δεν το λέω απλώς ως πρόεδρος αλλά και ως φεμινιστής», συνεχίζει.

Καταγράφοντας όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα οι γυναίκες -από το δικαίωμα ψήφου μέχρι την εισδοχή τους σε μέχρι πρότινος «κλειστά», ανδρικά επαγγέλματα- ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι: «η σημαντικότερη αλλαγή είναι ίσως η δυσκολότερη από όλες: είναι να αλλάξεις εσύ ο ίδιος».

Η ανατροφή των δύο παιδιών του, της 15χρονης Σάσα και της 18χρονης Μαλία, τον έκανε να συνειδητοποιήσει τις πιέσεις που υφίστανται τα κορίτσια. «Βλέπουμε την τεράστια πίεση που ασκείται στα κορίτσια για να έχουν μια συγκεκριμένη εμφάνιση και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, ακόμη και έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης», επισήμανε.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τη νοοτροπία που μας οδηγεί στο να μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας για να είναι μαζεμένα και τα αγόρια για να έχουν αυτοπεποίθηση», κατέληξε.

Μάλιστα, η Πρώτη Κυρία από την πλευρά της, ευχήθηκε στον σύζυγό της δημοσίως χρόνια πολλά με μια τρυφερή φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram με λεζάντα: «55 χρονών και αυτό το χαμόγελο ακόμη με συγκινεί κάθε ημέρα. Χρόνια πολλά Μπαράκ, σε αγαπώ».

obΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...