«Εφιάλτης» και «αγωνία» για τον Τρ. Αλεξιάδη να πιάσει τα έσοδα

718137-trufon-aleksiadis.jpg

04-08-2016 12:33

Με τη μέση οικογένεια να ζει με το χαρτζιλίκι του πάλαι ποτέ μισθού, την έμμεση και άμεση φορολογία να δημιουργεί νέα χρέη και τα ήδη υπάρχοντα να μην εξυπηρετούνται ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αγωνιά για να πιάσει τα έσοδα…

«Αγωνία και καθημερινός μας εφιάλτης είναι να πιάσουμε τα έσοδα, και όχι από πήγες που θα πληγώσουν την κοινωνία» επισήμανε δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον Σκάι, επανέλαβε πως «έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα, δεν το υπερασπιζόμαστε με την έννοια ότι θέλαμε να μείνει μόνιμα».

«Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους θεσμούς με προβλέψεις για φόρους 65 δισεκ. ευρώ, και την ψήφισαν και άλλοι, που τώρα φέρνουν αντιρρήσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, αφήνοντας αιχμές για την στάση της αντιπολίτευσης.

Ακολούθως επανέλαβε πως λόγω λαθών στη συμπλήρωση περιουσιακών στοιχείων από τους πολίτες δόθηκε παράταση για διόρθωση των Ε9 έως τις 30 Νοεμβρίου.

 Όπως είπε πολλοί φορολογούμενοι είχαν κάνει λάθη, καθώς σε νομούς όπως των Γρεβενών και της Ευρυτανίας φαίνονται για παράδειγμα ότι υπάρχουν παραθαλάσσια αγροτεμάχια.

«Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μπορώ να σάς πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος» είπε ο κ. Αλεξιάδης εξηγώντας ότι πρέπει να βρεθεί αξιόπιστο σύστημα για να εισπράττεται ο φόρος επί της περιουσίας.

Για τα δημόσια έσοδα ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στο εξάμηνο ήταν πολύ πάνω του στόχου, ενώ τον Ιούλιο τα έσοδα ανήλθαν στα 5,57 δισεκ. ευρώ με το στόχο να επιτυγχάνεται κατά 95%. Υπογράμμισε ότι η εικόνα που υπάρχει για τα έσοδα Αυγούστου μπορεί να είναι διαφορετική με τα τελικά στοιχεία.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr