Ποια είναι η αλήθεια για το επεισόδιο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού

718047-tsoxatzopoulos.jpg

04-08-2016 6:58

Σε διπλό ταμπλό οι αρμόδιες αρχές ψάχνουν να βρούν τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Πέμπτη (28/07) το βράδυ, στις φυλακές Κορυδαλλού, στο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από συγκρατουμένους του στην ΣΤ΄πτέρυγα, αποκαλούμενη και VIP.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε να ρίχτει άπλετο φως στο περιστατικό, προς πάσα κατεύθυνση και να αποδοθούν ευθύνες εφόσον προκύψουν. Έτσι διετάχθη η διενέργεια δύο πειθαρχικών προκαταρκτικών ερευνών.

Η πρώτη, από την Εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε σχετική αναφορά διαμαρτυρίας στο εποπτεύοντα Εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού για τις συνθήκες κράτησης, ενώ κατά τις ίδιες πήγες δεν έφτασε ποτέενημέρωση στην ηγεσία του υπουργείου για πιθανό ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού.

Το περιστατικό έντασης διαδραματίστηκε την περασμένη Πέμπτη διά… ασήμαντον αφορμή και συγκεκριμένα για την ένταση του φωτισμού, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο συνήγορος υπεράσπισής του, καθηγητής, Λεωνίδας Κοτσαλής.

Ωστόσο, η «περιπέτεια» του πρώην υπουργού στις φυλακές Κορυδαλλού, ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Έθνος» αλλά, στην υπερβολική του εκδοχή, σύμφωνα με τους δικηγόρους όλων των πλευρών. Κι αυτό διότι στο ρεπορταζ της εφημερίδας γινόταν λόγος για ξυλοδαρμό του 77χρόνου πρώην ισχυρού υπουργού και εισαγωγή του στο νοσοκομείο. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε ρητά και κατηγορηματικά τη μεταφορά του Άκη Τσοχατζόπουλου στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ή σε άλλο εκτός των τοιχών της φυλακής. Εξάλλου, και ο ίδιος ο φερόμενος ως επιτιθέμενος πρωταγωνιστής του περιστατικού, βαρυποινίτης, Βασίλης Στεφανάκος, διέψευσε, δια μέσω του συνηγόρου του, κάθε εμπλοκή του σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού και έδωσε «ραντεβού» με την εφημερίδα στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. 

Σε κάθε περίπτωση όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το περιστατικό και τόνισαν πως πρόκειται για ένα από τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα συχνά πυκνά στις φυλακές.  

Πάντως κάποιες πηγές προερχόμενες από τη φυλακή επέμεναν πως ο πρώην υπουργός άρπαξε κάποιες… ψιλές όχι από τον κρατούμενο, Βασιλη Στεφάνακο αλλά από τον συνεργάτη του Χριστόδουλου Ξηρού, Χάρι Κόκα, οι οποίες δεν ήταν… ικανές να τον στείλουν για νοσηλεία!

Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι Τσοχατζόπουλου – Στεφανάκου

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του 77χρονου πρώην πολιτικού, Γιάννη Παγορόπουλο, ο πελάτης του δεν υπέστη καμία μορφής βιαιοπραγία από το βαρυποινίτη Βασίλη Στεφάνακο, ωστόσο, μίλησε για ένα επεισόδιο «από αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση μεταξύ των τροφίμων του σωφρονιστικού καταστημάτος». 

Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε ο κ. Παγορόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Για «λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας» εις βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο σε ανακοίνωση του και ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού, καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής.

Σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρεται σε συνάντηση που είχε, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού στην οποία συζητήθηκε το περιστατικό σε βάρος του πρώην υπουργού.  Εκτός από τον ίδιο στη συγκεκριμένη συνάντηση παρευρίσκοντο, όπως λέει, η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά του, δικηγόρος κυρία Κοτσώνη.

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε, ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του».

«Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων. Η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού. Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην Υπουργού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσαλής.

Από τη μεριά του βαρυποινίτη, Βασίλη Στεφανάκου, ο συνήγορος υπεράσπισής του Βασίλης Καπερνάρος, διέψευσε με κάθετο τρόπο το δημοσίευμα της εφημερίδας και γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Έκανε μάλιστα λόγο για «κατασκευασμένο, μεθοδευμένο, κακόβουλο, ψευδέστατο και συκοφαντικότατο» δημοσίευμα.  Χαρακτήρισε δε το επίμαχο δημοσίευμα «προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου» συμπληρώνοντας πως με εντολή του Βασίλη Στεφανάκου θα προχωρήσει στην «κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος».

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου Β. Καπερνάρου έχει ως εξής:

Σήμερα, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: «Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή». Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28),είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου.

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος. Ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια».

Τι ανέφερε το δημοσίευμα του «Έθνους»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό με θύμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά  ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο μέσα στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στις 20:30 το βράδυ. Όπως ανέφερε το «Έθνος», όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του πρώην υπουργού. «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» του είπε και άρχισε να τον χτυπάει με βία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος», το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν έκαναν κάτι για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό. Παρόντες στο χώρο που είχε μετατραπεί σε… ρινγκ ήταν γνωστός ποινικολόγος, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός, καταδικασθείς για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Επιπλέον, το “Έθνος” ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση, καθώς τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν σφοδρότατα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr