Μαξίμου: «Οι πραγματικές ειδήσεις πίσω από τις απεγνωσμένες κραυγές της ΝΔ»

717983-sto-maksimou.jpg

03-08-2016 19:37

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία για απεγνωσμένες κραυγές «του τύπου “ο Πολάκης, ο Φίλης, ο Σπίρτζης.. διαλύουν την υγεία, την ιδιωτική εκπαίδευση, τις υποδομές…”» κάνει λόγο το Μαξίμου, παραθέτοντας σειρά «πραγματικών ειδήσεων» και τονίζοντας ότι «το καραβάνι προχωρά..».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν:
 
1. Μόνο για το Νοσοκομείο Τρικάλων, η διακοπή του καθεστώτος της εργολαβίας υπηρεσιών καθαριότητας και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων, θα σημάνει αύξηση μισθού για το προσωπικό καθαριότητας, από περίπου 350 σε περίπου 750 ευρώ. Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο θα εξοικονομήσει 200.000 ευρώ ετησίως.
 
2. Σε πανελλαδικό επίπεδο, η απαλλαγή από το καθεστώς των εργολαβιών, εκτός από αξιοπρεπέστερες αμοιβές για το προσωπικό καθαριότητας, θα σημάνει για τα νοσοκομεία εξοικονόμηση περίπου 90 εκατ. ευρώ.
 
3. Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από 15 ημέρες (και το οποίο σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ, υπολειτουργεί) έγινε ο πρώτος τοκετός.
 
4. Οι ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία κατοχυρώνουν την εργασιακή αξιοπρέπεια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Απαγορεύουν την απόλυσή τους χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και αποτρέπουν τη μετατροπή τους σε εργαζόμενους του ποδαριού με αμοιβές πείνας.
 
5. Αντίστοιχες ρυθμίσεις προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια, ώστε να έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.
 
6. Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσουν στα σχολεία τάξεις υποδοχής για 22.000 προσφυγόπουλα.
 
7. Οι δημοπρατήσεις έργων με διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, έχει ως αποτέλεσμα μείωση του κόστους της τάξης του 50% και την αποτροπή σχηματισμού καρτέλ στα δημόσια έργα.
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...