Τουρκικά παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων

717552-toyrkia.jpg

02-08-2016 7:04

Οξύνεται η ένταση μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ με τον Ερντογάν να δηλώνει ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό αν δεν «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες μέχρι τον Οκτώβριο.

«Εάν δεν ακολουθήσει η κατάργηση της βίζας, θα υποχρεωθούμε να αποσυρθούμε από την συμφωνία που προβλέπει την επανεισδοχή προσφύγων και τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου» τόνισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung προσθέτοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση αναμένει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η απάντηση στην προειδοποίηση του Τσαβούσογλου ήρθε από τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών μία μέρα μετά, ο οποίος δήλωσε πως η Τουρκία θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, προκειμένου οι Βρυξέλλες να προχωρήσουν στην άρση της υποχρέωσης θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ.

Άμεση ήταν και η απάντηση της εκπροσώπου της ΕΕ Μίνα Αντρέεβα η οποία απαντώντας στον Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «Εάν η Τουρκία θέλει απελευθέρωση των θεωρήσεων, τα ορόσημα πρέπει να επιτευχθούν».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr