Φωτιά Εύβοια: Σε ύφεση το δυτικό μέτωπο – Ανησυχία για το ανατολικό που κατευθύνεται σε οικισμό

717487-2568456.jpg

01-08-2016 20:20

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη της βόρειας Ευβοίας, που ξέσπασε το Σάββατο και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η προσοχή των αρχών αυτή την ώρα στέφεται προς ένα μέτωπο, το οποίο κατευθύνεται νοτιότερα προς το Όρος Καντήλι, και συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Οι πυροσβεστικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις έκαναν… το θαύμα τους και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που απειλούσε την Λίμνη Ευβοίας ύστερα από μάχη τριών ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, πεζοπόρο τμήμα αλλά και στρατιώτες και οχήματα ιδιωτών και ΟΤΑ αλλά και εναέρια μέσα που συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης και του δεύτερου μετώπου.

Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης η περιοχή της Λίμνης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να η παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα να ενισχυθεί και να είναι άμεση.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr