Ισόβια στον Σομαλό που προσπάθησε να αποκεφαλίσει επιβάτη στο μετρό του Λονδίνου

717459-mu.jpg

01-08-2016 17:56

Στις 5 Δεκεμβρίου 2015 ο Μίρε τραυμάτισε δύο ανθρώπους, εκ των οποίων τον έναν σοβαρά, στην είσοδο του σταθμού του Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο.

Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας άνδρας που είχε κριθεί ένοχος επειδή αποπειράθηκε να αποκεφαλίσει έναν επιβάτη στο μετρό του Λονδίνου, σε μια επίθεση που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από τις Αρχές.

Ο 30χρονος Μουχάιντιν Μίρε, κρίθηκε ένοχος τον Ιούνιο για την απόπειρα αποκεφαλισμού την οποία εμπνεύστηκε από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι το 2013. Ο δικαστής Νίκολας Χίλιαρντ σημείωσε ότι, μολονότι διαπιστώθηκε ότι την εποχή της επίθεσης ο δράστης έπασχε από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου, στην ουσία υποκινήθηκε στην πράξη αυτή από τη σύρραξη στη Συρία.

«Ήταν μια απόπειρα δολοφονίας ενός αθώου ανθρώπου με ιδεολογικά κίνητρα», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αποκεφαλισμός του θύματος υπό τα βλέμματα των άλλων επιβατών του μετρό είχε σκοπό να προκαλέσει «τον μέγιστο αντίκτυπο».

«Αυτό είναι για τους Σύρους αδελφούς μου. Θα χύσω το αίμα σας», είχε φωνάξει ο Μίρε τη στιγμή της επίθεσης.

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση, ο αδελφός του δήλωσε ότι ο Μουχάιντιν είχε νοσηλευτεί για τρεις μήνες το 2007 καθώς παρουσίαζε παρανοϊκή διαταραχή η οποία ενδέχεται να προκλήθηκε από τη χρήση κάνναβης. Τόνισε μάλιστα ότι επειδή η ψυχιατρική κατάστασή του δεν βελτιωνόταν, η οικογένειά του είχε ενημερώσει τη βρετανική αστυνομία, τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Με βάση τη σημερινή απόφαση, ο Μίρε θα πρέπει να νοσηλευτεί για 8,5 χρόνια στην ψυχιατρική κλινική του Μπρόαντμουρ, στην κεντρική Αγγλία και κατόπιν, αφού επανεξεταστεί η κατάστασή του, θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...