Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ μετά τον προπηλακισμό του τομεάρχη Παιδείας από συνδικαλιστή

717349-gerobasili.jpg

01-08-2016 10:10

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τον προπηλακισμό του διευθυντή του γραφείου του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό.

Είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία που εξέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τον κ. Κουρουτό να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Ο κ. Μιχάλης Κουρουτός «επισκέφτηκε» το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρη Κωνσταντοπουλου και προπηλάκισε, παρουσία του βουλευτή, τον διευθυντή του κ. Π. Βεντήρη, λόγω της διαφωνίας του με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέμα σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή φορά που ο εν λόγω «συνδικαλιστής» ασχημονεί σε βάρος στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργειά του, τον διαχωρίζουμε από το σώμα των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, αν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, τότε θα διακόψουμε κάθε συζήτηση και επαφή με τον εν λόγω “κύριο”».

Παρεμβαίνοντας στο θέμα, και με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία.

«Το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ. που αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία εγείρει σοβαρά ερωτηματικά. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει άμεσα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

· Ήταν θετικός ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης όπως αναφέρει το δημοσίευμα;

· Αγνοήθηκε η θέση των εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ασκηθεί «βρέξει- χιονίσει» αντιπολίτευση με στόχο και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας;

Οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις.

Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που θα ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο. Και εκεί δε θα χωρούν μισόλογα», ανέφερε η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...