12 Απαντήσεις σε Καθημερινά Ερωτήματα που θα σας Αφήσουν με το Στόμα Ανοιχτό!

DAXTYLO

30-07-2016 9:09

Σίγουρα υπάρχουν αρκετά πράγματα στη ζωή για τα οποία θα αναρωτιέστε. Δεν μιλάμε για το νόημα της ζωής ή κάτι τέτοιο, αλλά για τα μικρά πράγματα που συναντάμε κάθε μέρα. Όπως όταν κάνουμε ένα μπάνιο και κρατάει πολύ γιατί τα χέρια μας μουλιάζουν;

Πιστεύαμε πως έχει να κάνει με την απορρόφηση του νερού από τα δάχτυλα, αν και δεν ήμασταν σίγουροι… μέχρι τώρα.

Δείτε 12 απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα:

1. Αφού το αίμα είναι κόκκινο, γιατί οι φλέβες είναι μπλε;

12-apanthseis 1

Το αίμα είναι κόκκινο. Αλλά γιατί οι φλέβες είναι μπλε; Όταν το φως χτυπάει το χέρι, διάφορα μήκη κύματος με διάφορες ιδιότητες πέφτουν πάνω του. Το μπλε φως τυχαίνει να απορροφάται από το αίμα και να αντανακλάται στο μάτι μας.

2. Γιατί η γαλοπούλα μας κουράζει;

12-apanthseis 2

Η απάντηση: Δεν μας κουράζει. Αντιθέτως με ότι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι η τρυπτοφάνη (ένα αμινοξύ που μας προκαλεί την αίσθηση της κόπωσης) που μας κάνει να νυστάζουμε. Στην πραγματικότητα είναι η ποσότητα του φαγητού που έχουμε καταναλώσει κατά τη διάρκεια του γεύματος.

3. Γιατί δεν μπορείς να ακούσεις την προφορά ενός τραγουδιστή όταν τραγουδάει;

12-apanthseis 3

Έχει να κάνει με τη φωνητική και το ρυθμό. Οι τραγουδιστές που έχουν προφορά ουσιαστικά την χάνουν όταν τραγουδούν τους στίχους από ένα τραγούδι.

4. Γιατί θέλουμε λιπαρό φαγητό μετά από ένα hungover?

12-apanthseis 4

Σχεδόν όλοι ψάχνουμε να φάμε κάτι “βρώμικο” μετά από μία μεγάλη νύχτα με πολύ αλκοόλ και ας μην το επιλέγουμε άλλες στιγμές. Ο λόγος κρύβεται πίσω από ένα χημικό του εγκεφάλου, την γαλανίνη, που αυξάνει την όρεξη για λιπαρά. Το αλκοόλ αυξάνει την παραγωγή της γαλανίνης.

5. Ποια είναι η διαφορά του «&» και του «και» στους τίτλους των ταινιών;

12-apanthseis 5

Το & σημαίνει πως δύο συγγραφείς δούλεψαν μαζί για να γράψουν ένα σενάριο, ενώ το “και” σημαίνει πως ένας συγγραφές έγραψε από την αρχή τη δουλειά του άλλου.

6. Γιατί δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν οι τομάτες είναι φρούτα ή λαχανικά;

12-apanthseis 6

Μοιάζει με λαχανικό αλλά ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Ή μήπως γίνεται το αντίθετο; Η τομάτα τεχνικά είναι ένα φρούτο αφού περιέχει τους σπόρους του φυτού, αλλά ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών.

Γιατί; Σύμφωνα με νόμο του 1883, τα λαχανικά είχαν πιο βαριά φορολογία από τα φρούτα και δεν ήθελαν να αφήσουν τους καλλιεργητές τομάτας χωρίς να τους φορολογήσουν.

7. Γιατί στο μπάνιο έχουμε τις πιο δημιουργικές ιδέες;

12-apanthseis 7

Επειδή η διαδικασία με την οποία κάνουμε μπάνιο δεν θέλει και πολύ σκέψη, το μυαλό είναι ελεύθερο να σκεφτεί ότι θέλει.

8. Γιατί είναι ο ουρανός μπλε;

12-apanthseis 8

Όπως οι φλέβες μας είναι μπλε, έτσι και το χρώμα του ουρανού έχει να κάνει με τα μήκη κύματος και το μπλε φως. Το μπλε φως σκορπίζεται περισσότερο από τα άλλα χρώματα στο φάσμα γιατί ταξιδεύει πιο εύκολα.

9. Γιατί διαφορετικές γλώσσες έχουν διαφορετικά ονόματα για τις ίδιες χώρες;

12-apanthseis 9

Οι Έλληνες ονομάζουμε τη χώρα μας Ελλάδα, αλλά οι ξένοι την ονομάζουν Greece. Η πιο απλή εξήγηση είναι πως οι γλώσσες χρονολογούνται πριν από τις χώρες, κάποιες φορές και για αιώνες. Οπότε όταν μικρότερα κομμάτια ενώθηκαν για να γίνουν μια χώρα, υπήρχαν πολλά ονόματα για την ίδια περιοχή.

10. Γιατί τα χέρια μας μουλιάζουν στο μπάνιο;

12-apanthseis 10

Οι επιστήμονες βρήκαν πως αυτό συμβαίνει για να βελτιώσει το κράτημά μας κάτω από το νερό. Σαν να αλλάζει το λάστιχο την ώρα της βροχής για καλύτερη πρόσφυση. Το σώμα μας είναι απίστευτο!

11. Πώς δουλεύουν οι μαγνήτες;

12-apanthseis 11

Μαγνήτης είναι κάθε αντικείμενο που παράγει το δικό του μαγνητικό πεδίο και αλληλεπιδρά με άλλα μαγνητικά πεδία. Οι μαγνήτες έχουν δύο πόλους και το μαγνητικό πεδίο ξεκινάει στον βόρειο και τελειώνει στο νότιο.

Οπότε όταν έχετε δύο μαγνήτες τον έναν δίπλα από τον άλλο και οι βόρειοι πόλοι τους είναι κοντά, ο ένας θα απωθήσει τον άλλο. Όταν τους βάλετε με αντίθετη πολικότητα θα υπάρξει έλξη.

12. Γιατί έχουμε φρύδια;

12-apanthseis 12

Εκτός από το να είναι έντονο χαρακτηριστικό του προσώπου που βοηθάει στην επικοινωνία, υπάρχει μία πολύ καλή εξήγηση στο γιατί έχουμε φρύδια. Όταν ιδρώνουμε πολύ, ο ιδρώτας μπορεί να μπει στα μάτια και να μας τυφλώσει προσωρινά. Γι’αυτό ακριβώς υπάρχουν και τα φρύδια!

– See more at: http://newsone.gr/paraxena/1113915-12-apantisis-se-kathimerina-erotimata-pou-tha-sas-afisoun-me-to-stoma-anichto#sthash.u4Qf8mlY.dpuf

loading...