Φρίκη: Έδωσαν σε νεογέννητο ήλιο, αντί για οξυγόνο και πέθανε!

neogno

26-07-2016 19:43

Ένα τραγικό λάθος έκανε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Bankstown-Lidcombe στο Σίδνεϊ, καθώς στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών αντί να δώσουν οξυγόνο, έδωσαν σε δύο βρέφη υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως ήλιο.

Αποτέλεσμα ήταν το ένα να πεθάνει ξαφνικά και το άλλο να χαροπαλεύει. Το τρομερό λάθος ανακάλυψε ένας γιατρός μετά τον θάνατο του ενός.

Η υπουργός Υγείας της Νέας Ουαλίας Τζίλιαν Σκίνερ είπε πως νιώθει «βαθιά θλίψη» για το «τραγικό λάθος» και διέταξε έρευνα.

«Είπα “θέλω να τον δω”. Μόνο που τον κοιτούσα έτρεμα. “Γιε μου ξύπνα. Ξύπνα, ξύπνα. Τι σου έκαναν;” του είπα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο αυστραλιανό κανάλι Channel 9 η Sonya Ghanem τη στιγμή που έμαθε πως ο νεογέννητος γιος της κατέληξε έπειτα από ανθρώπινο λάθος.

Η Σκίνερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως υπεύθυνοι για τον έλεγχο των φιαλών οξυγόνου είναι η εταιρεία BOC Ltd που της χορηγεί και το νοσοκομείο. Ήδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την BOC Ltd η οποία σε δημόσια δήλωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια.

Έπειτα από το τραγικό περιστατικό και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δεύτερο νεογνό, όλες οι φιάλες επανεξετάζονται με απόφαση της Σκίνερ.

Πηγή: athensvoice