Λιτή τελετή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

715541-24-04-51-image-16.jpg

24-07-2016 19:19

Aνοιξε τις πύλες του το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί για τον εορτασμό της 42ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια έφτασε στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής.

Στη σημασία της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε υπερασπιζόμενοι το ιδεώδες της Δημοκρατίας».

Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε σκληρά από τη χούντα των συνταγματαρχών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το κρατητήριο «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου της Aντιδικτατορικής Δημοκρατικής Aντίστασης, όπου εκτίθενται διάφορα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.

Με αφορμή την επέτειο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση για γόνιμο διάλογο πάνω στη συνταγματική αναθεώρηση και έκανε λόγο για ένα νέο Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει την νέα μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε μια νέα Ελλάδα: την Ελλάδα του 2021.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι για το πέρασμα από την καταρρέουσα στρατιωτική δικτατορία σε μια Δημοκρατία χρειάστηκαν η πολιτική γενναιότητα, η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και η πολιτική ωριμότητα ενός λαού.

Το ΚΚΕ τόνισε ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Το Ποτάμι ζητά να μετατραπεί η οργή σε μαζικούς δημιουργικούς αγώνες για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να στηριχθεί η Δημοκρατία με όσα προβλήματα κι αν έχει.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η σημερινή επέτειος θυμίζει σε όλους τους Έλληνες ότι η Δημοκρατία δεν ήταν πάντα αυτονόητη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισήμαναν ότι η Δημοκρατία σφραγίζεται με το νέο εκλογικό νόμο και αποκτά πιο ουσιαστική μορφή με την απλή αναλογική.

Πολιτικά γενναία πράξη η αποκατάσταση της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ηΈνωση Κεντρώων, ωστόσο όπως τονίζει η επέτειος δεν συμπίπτει με άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...