Αποκάλυψη σοκ – Γιατί ο Ερντογάν απείλησε εμμέσως την Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος

715439-tsipras-erdogan-1000.jpg

24-07-2016 9:51

Πριν ακόμη ολοκληρωθούν 24 ώρες από την καταστολή της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου και καθώς η Τουρκία μετρούσε τις πληγές της έπειτα από μια «νύχτα αίματος», το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Ρετζέππ Ταγίπ Ερντογάν και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζεται ως ενδεικτικό της επιθετικής στρατηγικής που ο πρώτος επρόκειτο να ακολουθήσει.

Τον άγνωστο διάλογο που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους δύο ηγέτες τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 16 Ιουλίου αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα (24/7) η εφημερίδα Real News, χαρακτηριστικό των πιέσεων που έσπευσε να ασκήσει και επιμένει να ασκεί η Άγκυρα, προκειμένου να απελαθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

«Αν δεν μας τους δώσετε πίσω, θα φύγουν και άλλοι πραξικοπηματίες… και θα έρθουν σε εσάς», επισήμανε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εύχομαι τις ημέρες που θα εκδικάζεται η υπόθεση να μην ισχύει η θανατική ποινή στη χώρα σας. Αν επιβληθεί η θανατική ποινή, δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή. Πιστεύω ότι αποτελεί ηθικό δικαίωμα το αίτημα σας να δικαστούν οι πραξικοπηματίες στην χώρα σας. Στην χώρα μας αποφασίζει όμως η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι θα αξιολογήσει πως συμμετείχαν στο πραξικόπημα και… δεν θα παραχωρήσει πολιτικό άσυλο», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...