Στήριξη Λιου με «παραπομπές» για το χρέος: Το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι παρελθόν

714807-liou.jpg

21-07-2016 11:17

Βαρύτητα στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να αποτελέσει μέρος μιας συνολικότερης στρατηγικής, έδωσε όπως ήταν αναμενόμενο και σε αυτή  την «παρέμβασή» του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και Ελληνες αξιωματούχους .

Το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους πρέπει να συνάδει με τις δημοσιονομικές προβολές, το ελλληνικό πρόβλημα δεν αποτελεί παρελθόν, πρέπει να συζητηθεί τους επόμενους μήνες, επισήμανε μετά τα κοπλιμέντα για τις ελληνικές προσπάθειες και τα αποτελέσματα αυτών.

 Η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα σε ευημερία και να αναπτυχθεί, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός και επανέλαβε με την ίδια ζέση τη θέση του ΔΝΤ ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας συνολικότερης στρατηγικής και ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, πρόσθεσε και επισήμανε πως στη συνάντησή του με τους ελληνες επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών συζητήθηκε το μέλλον των συμφωνιών της Ελλάδας με τους εταίρους της.

 Οι ιδιωτικοποιήσεις, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην ανάπτυξη, συμπλήρωσε.

Ακολούθως επάινεσε για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικές. Η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα σε ευημερία και να αναπτυχθεί, συνεχισε

Επανερχόμενος στο χρέος κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά από ερώτημα τόνισε πως η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να είναι κομμάτι ενός συνολικού σχεδίου και πως πρέπει όλες οι πλευρές να είναι ευέλικτες για να γίνει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. 

 

Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο

Ιδιωτικοποιήσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία

Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων

Συζητήσαμε το μέλλον των συμφωνιών της Ελλάδας με τους εταίρους της

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...