Λιου: Η κατάσταση στην Τουρκία επιβάλλει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

714634-liou.jpg

20-07-2016 17:13

Την πάγια θέση των ΗΠΑ , υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

Μόνο που αυτή τη φορά επιχειρηματολόγησε κάνοντας αναφορά στην έκρυθμη πολιτική και οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, εστιάζοντας στη σημασία η χώρα μας να εγγυηθεί τη σταθερότητα στην περιοχή.

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία, καθώς λόγω της πολιτικής αναταραχής στη γείτονα, η χώρα μας πρέπει να λειτουργεί ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας.

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους -και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιου.

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι, ακόμα και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας στη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού προς την Ευρώπη είχε ανανεώσει την έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας.

«Πρέπει να επιδιορθώσεις τα θεμέλια για να έχεις μία ισχυρή Ελλάδα», καταλήγει ο Λιου, καλώντας πάντως τους Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν μεγαλύτερη πρωτοβουλία ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, ενόψει της επίσκεψης του Τζακ Λιου στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ θα συναντήσει αύριο Πέμπτη (21/7) στις 14:00 τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα στις 11:00 θα τον υποδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...