Κόβει τα «φτερά» της Μέι η Μέρκελ: Καμία συζήτηση για τους όρους του Brexit

714625-tt.jpg

20-07-2016 16:23

Καμία πρόωρη διαπραγμάτευση δεν θα υπάρξει με τη Βρετανία για τους όρους του Brexit ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στην Τερέζα Μέι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Συνάντηση θα έχουν το βράδυ της Τετάρτης (20/07) στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, με κύρια θέματα: η Τουρκία, ο αγώνας κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», το προσφυγικό-μεταναστευτικό και βεβαίως η κατάσταση στην Βρετανία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε προκαταρκτική διαπραγμάτευση.

«Πρόκειται για μια πρώτη προσωπική συνάντηση της Καγκελαρίου με τη νέα Πρωθυπουργό. Όταν δηλώνουμε, όπως είναι και η θέση της Γερμανίας και της ΕΕ, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις πριν η Βρετανία υποβάλει επισήμως το αίτημα εξόδου βάσει του άρθρου 50, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε μεταξύ μας. Αλλά δεν υπάρχουν “προ-διαπραγματεύσεις” και για αυτό μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι», διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ.

«Η Καγκελάριος, όπως κάνει πάντα, θα συζητήσει ανοιχτά και ελεύθερα για τα θέματα που μας ενώνουν και για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας, αλλά όχι για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ή για λεπτομέρειες μιας μελλοντικής συμφωνίας», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Η επίσκεψη της Μέι στη Γερμανία είναι η πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...