Ερντογάν: Εκκαθαρίσεις παντού σε αναμονή «σημαντικών ανακοινώσεων»


20-07-2016 6:58

Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκαθάρισης στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Παράλληλα, εντείνονται οι φήμες ότι οι «σημαντικές αποφάσεις» που προανήγγειλε για σήμερα ο Ερντογάν αφορούν την επαναφορά της θανατικής ποινής αλλά και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Το κύμα διώξεων ξεκινά από τον στρατό και το δικαστικό σώμα και φτάνει μέχρι τη δημόσια διοίκηση και τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα, Έλληνες, Ισπανοί και Ιταλοί ακαδημαϊκοί που δίδασκαν σε τουρκικά πανεπιστήμια έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που οδηγούνται σε παραίτηση ξεπερνά τους 30.000.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -που από χθες βρίσκεται στην Άγκυρα- δείχνει αποφασισμένος να συνθλίψει κάθε αντίπαλο, φράση που χρησιμοποίησε άλλωστε και ο Γιλντιρίμ σε χθεσινή του ομιλία στη Βουλή. Η εκδικητικότητα του Ερντογάν φτάνει σε σημείο να μην επιτρέπει τη θρησκευτική κηδεία σε όσους πραξικοπηματίες είχαν σκοτωθεί το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Δείτε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr