Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να διαβιβαστεί στο ΥΠΕΞ το βούλευμα για τις μίζες

714365-areios-pagos.jpg

19-07-2016 17:39

Την άμεση διαβίβαση στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση του βουλεύματος που αφορά στα «μαύρα ταμεία» της Siemens ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μάλιστα να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης σε δύο γλώσσες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες (14.7.2016) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί κατ’ απόλυτη προτεραιότητα η εκδίκαση δυο υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον.

Στο μεταξύ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου για δωροδοκία Γιώργου Καραπλή, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens.

Ο κ. Καραπλής ζητούσε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία κηρύχθηκε άκυρη η επίδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών στους αλλοδαπούς κατηγορουμένους».

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της αναβλητικής απόφασης για τη Siemens, καθώς έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr