Αποκλειστικό: Ο Καμμένος, η σύζυγός του κυρία Ελένη Τζούλη και οι «πελάτες» υψηλής φοροδιαφυγής!

713973-kammenos-kai-tzoyli.jpg

18-07-2016 10:54

Πώς εμπλέκεται η σύζυγος του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην υπεράσπιση επιχειρηματιών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν σε λίστες του υπουργείου Οικονομικών – Αποκάλυψη του Newsbomb.gr που θα συζητηθεί – Τα όρια μεταξύ νόμιμου και ηθικού.

Ο κ. Πάνος Καμμένος, ως γνωστόν, στήριξε την πολιτική του καριέρα τα τελευταία χρόνια στη ρητορική του αντιμνημονίου και τις καταγγελίες για τις λίστες της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού, τις οποίες κουνούσε νευρικά και φωνάζοντας από τα βουλευτικά έδρανα.

Οι «πύρινοι» λόγοι του στη Βουλή κατά των μεγαλοφοροφυγάδων τους οποίους θα… έβαζε στη φυλακή να σαπίσουν, έχουν μείνει αξέχαστοι. 

Και η επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησε πάνω σε αυτό τον καμβά, στέφθηκε με επιτυχία. Κατάφερε να μπει στη Βουλή ως πρόεδρος κόμματος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και να συγκυβερνήσει δύο φορές με το ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όμως αποδεικνύει σήμερα το newsbomb, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα έπραξε ο ίδιος και το στενό του περιβάλλον μετεκλογικά.

Ο πολιτικός που υφάρπαξε τη ψήφο του ελληνικού λαού υποσχόμενος ότι θα καθίσει στο σκαμνί όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, σήμερα που είναι ο ίδιος στην εξουσία, κάνει ότι μπορεί για να τους «ρίξει στα μαλακά».

Για την ακρίβεια, όχι ο ίδιος, αλλά η σύζυγός του, διακεκριμένη δικηγόρος, κυρία Ελένη Τζούλη.

Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στη διάθεση του Newsbomb.gr από αξιόπιστες πηγές, η γνωστή δικηγόρος έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπιση επιχειρηματιών και άλλων φυσικών προσώπων που εντοπίστηκαν στις λίστες του «μαύρου χρήματος» και τις οποίες ερευνούν οι εισαγγελείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών.

Παρέχει νομικές συμβουλές ώστε οι ελεγχόμενοι να καταφέρουν να ξεγλιστρήσουν από τις συνέπειες του νόμου και να γλιτώσουν τα μεγάλα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Είναι παράνομο η κυρία Ελένη Τζούλη ως δικηγόρος να έχει πελάτες όποιους επιθυμεί ακόμη και πρόσωπα στα οποία έχουν καταλογιστεί πρόστιμα για φοροδιαφυγή;

Απαγορεύεται οι τελευταίοι να έχουν νομική υπεράσπιση;

Και στα δύο ερωτήματα η απάντηση είναι, φυσικά και όχι, είναι απολύτως νόμιμο.

Η κυρία Τζούλη είναι δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της με νόμιμο τρόπο. 

 Το ερώτημα είναι άλλο:

  • Πόσο ηθικό είναι, ο σύζυγός της να έχει εκλεγεί ως… τιμωρός όσων έβγαλαν «μαύρο χρήμα» και εκείνη να τους υπερασπίζεται στις ελεγκτικές υπηρεσίες και στα δικαστήρια;

Το τελευταίο ερώτημα το απαντά η ίδια η κυρία Ελένη Τζούλη με τη στάση της, η οποία αντιλαμβανόμενη το σάλο που θα ξεσπούσε από μία τέτοια αποκάλυψη, επιχειρεί να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματός της με πρόσωπα που βρίσκονται στις επίμαχες λίστες.

Για το λόγο αυτό συνήθως εμφανίζεται κάποιο άλλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο είτε έχει επαγγελματική συνεργασία με την κυρία Τζούλη, είτε απλά προσφέρει και εκείνο τις νομικές του συμβουλές.

Όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει η κυρία Ελένη Τζούλη, την οποία αναζητούν οι ελεγχόμενοι, όχι μόνο για τις άρτιες νομικές της γνώσεις, αλλά και για τη βαρύτητα της ιδιότητάς της, ως σύζυγος του κυβερνητικού εταίρου.

Προφανώς οι ελεγχόμενοι ευελπιστούν ότι αν έχουν στο πλευρό τους την σύζυγο του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ίσως να έχουν καλύτερη τύχη στα διοικητικά δικαστήρια. Όμως οι υποθέσεις αυτές είναι τόσο περίπλοκες, που εν τέλει βρέθηκαν «ίχνη» της κυρίας Τζούλη, αποκαλύπτοντας την εμπλοκή της.

Η κυρία Τζούλη και ο «πελάτης» από τη λίστα των φοροφυγάδων!

Μία τέτοια υπόθεση, λοιπόν, την οποία ανέλαβε η δικηγόρος Ελένη Τζούλη, είναι εκείνη ενός Πατρινού επιχειρηματία ονόματι Α.Β. (προς το παρόν παραθέτουμε μόνο τα αρχικά του ονόματός του).

Το όνομά του και οι κινήσεις λογαριασμών του βρίσκονται σε ένα από τα 65 cd που ερευνούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, με φυσικά πρόσωπα που είχαν περισσότερα από 300.000 ευρώ από το έτος 2000 έως το 2012.

Όπως διαπιστώθηκε, ο Α.Β. δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την προέλευση ενός μεγάλου ποσού που εντοπίστηκε στο λογαριασμό του, με αποτέλεσμα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) να του επιβάλλει αστρονομικό πρόστιμο ύψους 13,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, βρέθηκαν δύο ποσά κατάθεσης σε λογαριασμό του Α.Β. στην Εθνική Τράπεζα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και 7,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά 8,9 εκατ. ευρώ, για τα οποία δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προέρχονταν από κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από ναυτιλιακό μέρισμα και από την πώληση πλοίου, προσκομίζοντας βεβαίωση της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.

Ο ίδιος, αλλά και ο λογιστής του, επέμεναν ότι η βεβαίωση αυτή αρκούσε για να αποδείξει την προέλευση των χρημάτων.

Όμως οι ελεγκτές του εξήγησαν, ότι αποδεικτικό στοιχείο θα αποτελούσε μόνο το τραπεζικό έγγραφο που θα έδειχνε τη διαδρομή του χρήματος. Τελικώς η πλευρά του ελεγχόμενου αναγκάστηκε να προσκομίσει στοιχεία που αποκάλυπταν, ότι τα χρήματα κατέθεσε αλλοδαπή εταιρεία στην κυπριακή τράπεζα Marfin και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λογαριασμό του επιχειρηματία στην Εθνική Τράπεζα.

Από τον έλεγχο προέκυψε τελικώς ότι η συγκεκριμένη αλλοδαπή εταιρεία δεν είχε καμία σχέση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία που αναφέρεται στη βεβαίωση της διαχειρίστριας. Τα στοιχεία που παρουσίασε η πλευρά του επιχειρηματία σε νέο ραντεβού που ακολούθησε, δεν έπεισαν τους ελεγκτές, που καταλόγισαν για τα «μαύρα» 8,9 εκατ. ευρώ πρόστιμο συνολικού ύψους 13,5 εκατ. ευρώ με τους φόρους και τις προσαυξήσεις.

Πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ίδιος ο επιχειρηματίας κατονομάζει την κυρία Ελένη Τζούλη και την αναφέρει ως δικηγόρο του σε έγγραφο που κατέθεσε στη δικαιοσύνη. Το έπραξε άραγε εν αγνοίας της;

Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι η σύζυγος του κυρίου Πάνου Καμμένου συνόδευσε την πλευρά του ελεγχόμενου σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών που ήλεγχε την υπόθεση.

Τελικά, παρά τις νομικές της συμβουλές, ο επιχειρηματίας δεν απέφυγε το αστρονομικό πρόστιμο των 13,5 εκατ. ευρω για τα 8,9 εκατ. ευρώ χρήματα που δεν κατάφερε να δικαιολογήσει και τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως «μαύρα». Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή δεν είναι η μόνο υπόθεση από τις λίστες στις οποίες έχει συμμετοχή με την επαγγελματική της ιδιότητα η κυρία Ελένη Τζούλη.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...