Προκλητική η αδερφή του Ρουπακιά: Ο αδερφός μου από φόβο πήρε ένα μαχαιράκι κι έγδαρε τον Φύσσα

713411-diki-x.a.-roupakia.jpg

15-07-2016 14:38

Την εκδοχή του αδελφού της Γιώργου Ρουπακιά για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε σήμερα Παρασκευή (15/05) η Χρυσούλα Ρουπακιά, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όπως είπε η Χρυσούλα Ρουπακιά, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου αδελφού της, τον οποίο επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, της είπε ότι «ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι -τέσερα με πέντε άτομα- πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο… από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της ) και του έκανε ( σ.σ. του Παύλου Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά. Ήταν σκυμμένος, δεν έβλεπε που χτυπάει… Έβλεπε μόνο πόδια..».

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα τόνισε στην κατάθεσή της πως ο αδελφός της δέχθηκε τηλεφώνημα για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια «γιατί κάτι είχε συμβεί».

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ρώτησε τη συζύγο Ρουπακιά, πώς ο αδελφός της έφυγε εκείνο το βράδυ από το σπίτι και εκείνη, όπως ανέφερε, της είπε: «Μου είπε ότι έφυγε από το σπίτι, διότι του τηλεφώνησε ο Δήμου για να παει στην Τοπική γιατί κάτι είχε συμβεί . “Γνωρίζεις κάτι;” τον ρώτησε και εκείνος απάντησε “δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε”. Ετοιμάστηκε, έφυγε και τα νεα του τα μαθαίνουμε όταν πια είναι στο Τμήμα του Κερατσινίου».

Συνελήφθη άτομο με μαχαίρι πριν μπει στην αίθουσα 

Στο μεταξύ, σε διακοπή της δίκης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής γνωστοποίησαν στο δικαστήριο, ότι συνελήφθη ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών. 

«Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληρηφορίες σε ποιο μπλοκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί σας δώσει πληρηφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου>, απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...