Το ΔΝΤ ομολογεί και η κυβέρνηση επιμένει στα Μνημόνια της αποτυχίας

713236-tsipras_lagard_davos_20160112_01.jpg

15-07-2016 7:18

Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Έχουν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με παραλλαγμένες φράσεις. Χρειάστηκε ένα μόλις εικοσιτετράωρο, ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ομολογήσει ξανά πόσο αποτυχημένη είναι η «συνταγή» των Μνημονίων και ταυτόχρονα να παραδεχθούν, εμμέσως πλην σαφώς, κάτι που το ξέρουν πλέον ως κι οι πέτρες: Η Ελλάδα για έξι ολόκληρα χρόνια ήταν, είναι και θα είναι το πειραματόζωό τους, ένα ινδικό χοιρίδιο πάνω στο οποίο θα κάνουν ό,τι θέλουν!

Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου

Η αρχή έγινε από τη… συνήθη ύποπτη του Ταμείου, την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στους βρετανικούς «Financial Times» προχθές, Τετάρτη (13/07/2016), σημείωσε: «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες».

Ακολούθως, μία ημέρα αργότερα, χθες, Πέμπτη (14/07/2016), ήταν η σειρά του εκπροσώπου του ΔΝΤ, του Τζέρι Ράις να πει: «Η ελληνική οικονομία δεν είναι εκεί που θα θέλαμε και εκεί συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα κάνει την ελληνική οικονομία ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέρος».

Ομολογία αποτυχίας; Πολύ αθώος ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. Γιατί, θα ήταν, το λιγότερο αφελής κάποιος, εάν πίστευε πως ακόμη και οι ίδιοι οι επιτελικοί σχεδιαστές των Μνημονίων δεν γνώριζαν πως τα υφεσιακά μέτρα, οι «φοροκαταιγίδες» και η περιστολή εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων, θα έφερναν αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα.

Είναι, απλά, η πάγια τακτική των «οικονομικών δολοφόνων»: Πρώτα σκοτώνουν, μετά κάνουν τις ερωτήσεις και ύστερα ομολογούν με… ύφος βαρύ και πένθιμο ότι «αποτύχαμε».

Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να πει κανείς κάτι τέτοιο… Ιδίως, όταν δεν μπορεί να αναλογιστεί τι θυσίες έχουν κάνει σχεδόν 11 εκατ. Έλληνες πολίτες μέσα σε μόλις έξι χρόνια. Όμως, το έγκλημα δεν έχει μόνο ξένους «πρωταγωνιστές». Έχει και ντόπιους θύτες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr