Βόμβα: Ακατάλληλες παραλίες και πόσιμο νερό σε Ιτέα, Γαλαξίδι, Αντίκυρα και Άσπρα Σπίτια

Galaxidi

13-07-2016 13:02

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.

Σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 18 πολυσύχναστες παραλίες αλλά και 5σημείων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στην περιοχή της Φωκίδας και συγκεκριμένα στην Ιτέα αλλά και στο Γαλαξίδι. Σημειώνεται πως πρόκειται για την τρίτη σε αριθμό δειγματοληψία που πραγματοποιεί το ΠΑΚΟΕ μέσα στο 2016 στην συγκεκριμένη περιοχή. Τα προηγούμενα αποτελέσματα είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ ( pakoe.gr)

Η μεγάλη έρευνα που αφορά τις παραλίες αλλά και το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης σε πανελλαδικό επίπεδο, άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου. Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες, για να μπορούν να γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα, χωρίς να βάζουν την υγεία την δική τους και των παιδιών τους σε κίνδυνο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να γνωρίζουν και για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Οι δειγματοληψίες αυτές, γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, (χημικοί, βιολόγοι κλπ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΔΩ


loading...