ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Καταγγέλλει την αυθαίρετη καθαίρεση διευθύντριας

344948-780fca710b96e40f66917a52403011b6_l.jpg

30-06-2016 9:20

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ καταγγέλλει τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Πτολεμαϊδας για αυθαίρετη καθαίρεση της διευθύνουσας.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ) – ΕΣΥ καταγγέλλει την αυθαίρετη καθαίρεση της διευθύνουσας της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Πτολεμαϊδας από τον εκτελούντα χρέη διοικητή, και μάλιστα λίγο καιρό πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ αναφέρει στην επιστολή της προς τον Ανδρέα Ξανθό:

«Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ καταγγέλλει τη στερούμενη κάθε έννοιας λογικής αλλά και ηθικής, ανάμειξη του ασκούντος χρέη διοικητή στο γενικό νοσοκομείο “Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο”, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κυφωνίδη, ο οποίος με χθεσινή του απόφαση, παντελώς αδικαιολόγητα και χωρίς απολύτως κανέναν λόγο, καθαιρεί την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ευδοξία Γιαννοπούλου και την υποβιβάζει σε τμηματάρχη της Καρδιολογικής Κλινικής.

Ο κ. Κυφωνίδης, προφανώς λειτουργώντας με άλλα κριτήρια που γεννούν πολλά ερωτηματικά και σε κάθε περίπτωση δε στηρίζονται ουδόλως στις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης, αντί να περιμένει το διορισμό του νέου διοικητή και τις τυπικές κρίσεις για την υπαλληλική ιεραρχία, διαπράττει ένα μέγιστο διοικητικό και ηθικό ολίσθημα δυναμιτίζοντας τη μικρή κοινωνία του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας και δημιουργώντας αίφνης ένα κλίμα καχυποψίας και εχθρότητας.

Η αληθής βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, με παρόμοιες αυθαίρετες ενέργειες προσωρινώς ευρισκομένων προσώπων σε θέσεις διοικητών, χαλκεύεται και κακοποιείται βάναυσα.

Η ομοσπονδία μας θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να ακυρωθεί η παραπάνω απόφαση, καταγγέλλοντας με όσα μέσα διαθέτει την ανεξήγητη πρεμούρα του κ. Κυφωνίδη να ναρκοθετήσει το κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που μέχρι χθες επικρατούσε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, παρότι ο ίδιος γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα ως ιατρός του εν λόγω φορέα επί σειρά ετών».ΠΗΓΗ : Onmed.gr